Monday, 5 August 2013

Salam Aidifitri, Maaf Zahir & Batin...

Salam Kawan-kawan... Saangaaat Laaama aku xupdate blog nie... Entah mood xde nk update huhu... Tujuan utama aku update blog utk samapaikan ucapan selamat hari raya kpd semua kawan-kawan yang mengenali aku dan suami... Semoga syawal kali ini lbh bermakna dan xlupa ramadhan yg pergi menjanjikan pahala yg berganda buat kita... Dalam keseronokkan menyambut syawal jgn la lupa pd yg berkemampuan yer.. aku pon tahun nie beraya dlm bersederhana jer... 7hb aku dan suami akan bertolak balik ke Pekan.. Tahun ini giliran di rumah suami...Namun raya ketiga aku balik kelantan utk jumpa family tersayang terpaksa la tgl suami tercinta gara2 dia xdpt nk cuti lama... 19hb nie aku dh stat berkerja dgn smart readers... Excited jgk... Akhir kata aku menyusun 10 jari jika ada salah silap atau terguris hati... :)

Saturday, 27 October 2012

Apa la nak jadi dengan Puan Anim ni???

Hello frenz, lama dh xblogger ni...salam aidiladha kat semua yang mengenaliku.... aku sejak seminggu ni selalu xsedap badan nk kata nk naik bendera, rasenya baru je bendera putih.... tunggu yg bulan dpn tp lambat lagi la...tu aku pelik nape ng badan aku ni....Duduk umah mak mertua aku pon, mmg nk kuar blik pon mls je..padahal aku selalu je tolong mak sebelum ni balik kali ni jela aku rase malas sgt2 huhu....

      Kawan2 ada ckp ntah2 dh ada isi kot...adui kalu ikutkan hati nie mmg suke sgt2 la,,, mmg dh lama kot tunggu rezeki ni....cume xtaw bile je...huhuhu...maklumla dh dkat 9 bulan dh aku kawen ni kn... tp aku xberani la nk mgharap sgt huhu takut bkn apa, nnt kecewa aku jgk yg sedih huhu.... aku selalu berdoa, andai dh sampai rezeki aku insyaallah ada la nnt....

     Sepanjang rase xsihat ni jgk hubby tersayang la byk jd mangsa, selalu kena marah.... kdg2 keje umah pon byk die yg buat..sian hubby aku, tp die mmg sgt2 memahami... xpnh mengeluh huhu...aku kdg2 cube jgk control kn tp kdg2 tu aku pon xtaw rase angin betul satu badan huhu...sowi hubby syg.... love u sangat...

     Skrg ni pon aku memerap je lam bilik....adui apa nk jd ng aku ni....moody semacam.. arap2 ada la berita baik huhuhu..... Ya Allah kurniakanlah kami rezeki dari mu.... Semoga ianya akan mengukuhkan hubungan kami suami isteri... AMIN....


Kepada kawan2 doakan aku yer....

Friday, 10 August 2012

Pengalamanku Praktikal di Ahlan Press :)

Sweet Memories Di Jw Mariiot Hotel
Sebagai staf Ahlan Press
(Aku, Sue, Farah, Fiza & Qolbi)
Aku sekarang di ambang tahun akhir blaja di UKM, so semester nie aku kne praktikal... Aku pilih syarikat swasta, disebabkan aku amik modul bahasa Arab aku kena la praktikal dgn agensi yg berkenaan la dgn bidang aku.. Jadi pilihanku adalah Ahlan Press.. Syarikat surat khabar Arab yg beroperasi di Damansara...

Kawan-kawan yang sama-sama berpraktikal ng aku adalah Farah,Fiza, Sue & Qolbi... Bermula episod berpraktikal aku dan kawan-kawan di syarikat Ahlan.. Pd mulanya agak kekok la jgk, dh lama kot xkeje..tp lama-lama kami dh mula faham urusan syarikat...Ingatkan kitorang kne buat editing surat kbr..rupanya.. MARKETING????   wow first aku dgr perkataan tu agak terkezut la, mana x nyer jauh bersimpang dgn bidang aku... Tapi kami cekalkan jgk ati nie cube sesuatu yg baru kata bos aku hehee... Opss lupa lak aku. ktrg ada tiga big bos di sini yg pertama Tuan Haji Ghazali, kedua Tuan Haji Ishack dan yg terakhir Tuan Haji Alwie...kdg2 je masuk opis hehhehe... Dan sorg staf iaitu editor surat kbr, Ustaz Bilal...

Mula dgn minggu pertama, Kami diberi latihan oleh Ustaz Bilal Mohd Ahmad staf Ahlan yg berbangsa Arab dari Syira...  Nice too know him..banyak ilmu yg dicurahkan..mmg satu pengalaman yg bernilai la... Selain itu ktrg mula diberi brefing ttg apa itu marketing, bagaimana nk mulakan marketing di syarikat tersebut... terkulat2 jgk aku time tue xleh nk bayang apa yg aku kne bt nie..jumpa org arab, col org arab..telan air liur aku...hahhaa.... bak kata semua yg berkaitan dgn org arab la dh nama srt kbr arab mestilah yg nk bace org arab ye x..hehe

Semua tgh control ayu nie hahha....
Minggu pertama xde la banyak sgt keje ktrg just brefing jela psl marketing... duduk opis just bt keje pejabat..sambil search syarikat -syarikat yg berpotensi utk buat iklan dgn ahlan... Masuk minggu kedua, pengalaman yg berlainan pula,kami di dedahkan dgn urusan syarikat... ramai la yg kuar masuk opis..ktrg belajar la cara nk layan customer..mula2 kelam kabut jgk tp lama2 semua berjalan lancar... itulah pengalaman...hehe

Ada satu pengalaman yg plg sweet, ktrg dijemput ke National Day Algerian di JW MARIOT bukit bintang..hahaha... seronok sgt, abg tersayang pon join jgk...best taw... terasa sgt fun bile duduk di kalangan org arab.. tp yg hilang moodnyer kne makan berdiri hahha..pelik aku..mcm dlm filem korea pon ada...tpksa la...makanan macam2 ada, tp makanan arab la kan hehhe...chef2 pon baik sgt org ganu kite hehhe... tp yg xsyok esokknyer aku pening kpla & muntah2 hahaha..padan muke aku sape suh makan cmpur2 kn ... :(

Sempat lg aku ng sue berposing sebelum balik kt lobi hehe
Ok, ni nk citer pengalaman pertama aku kuar jumpa klient arab bersama sue..hahaha lucu sgt, punya kelam kabut ktrg nie..maklumla first time... sampai paper sample dan name card ahlan tertinggal... mula2 jumpa ng org arab namanya Ala' Alaladin hehhe..unik kn nama die..orgnya pergggh osem cam pelakon arab yg dlm tv tue..tp aku ng sue je bckp tp die just jwb ok dan senyum haha...sweet..

 Last2 ktrg ditransfer kpd PA tarbush, dlm hati kami ni dup dap dup dap la..org arab mane la kn ktrg kne jmpe ni... ktrg di follow waitrees ke Halabi Restoran VIP...wah cantik tempatnya, kat situ ktrg tgk ramai org arab kedutaan...xsangka,hahaha.... tanpa tanya trus ktrg tgur org arab tue.. ingtkn die org yg kami kne jumpa rupanya PA die hahha...terkebil2 org arab tue...tbe2  kuar org pempuan MELAYU....fuh lega rase... terkekek-kekek kakak tu gelakkan ktrg... die ckp nape u all tgur org tu..hahha..tu big manager kami..mujur die xmelenting..hehhe..lawak btul...
Sue Dan Tarbush :)

Bermula lah perbincangan kami ttg marketing, mmg agak terketar-ketar jgk kami nak menerang nie..slow akak tue tnya adik2 ni dh lama ke dlm marketing,..hehe.. aku pon selambe jwb la maaf kak kami ni sebenarnya bdk praktikal..hehe... akk idd ckp patutla haha... mujur akk tue sporting giler siap bg tips2 kat kami hehe...dlm 30 minit berakhir la perbincangan kami...itula pgalaman pertama aku kuar..skrg xde dh kuar hahaha...

So minggu seterusnya aku bt keje melalui fon n email jer utk cari syarikat2..hehhe..begitula keje kami, yg mencabarnya adalah kami kne berinteraksi dgn org2 besar... pnh ler kne sembur hahhaa..tp itu ktrg jdkn sebagai cabaran dlm menjalankan marketing..haha.. kalu dulu selalu menyampah tgk org yg bt jualan kt shopping kompleks tue..rupenya cm2 la rasenya bila kita col syarikat utk tawarkan iklan tp syarikat tu xnk hahaha...

org arab tlg tgkp gbr aku hahaha... Sweet :)
Sedar xsedar skrg dh masuk minggu ke 6 dh ktrg praktikal kt AHLAN nie..so far pengalaman di sini sgt best walaupun bkn bidang kami..kami blh mencuba sesuatu yg baru..hehe... kalu nk kira tgl lg 4 minggu je praktikal... tp tolak cuti raya seminggu... hahha..tgl la 3minggu kn...wah xsbr nk balik UKM....start wat tesis dh...blja pon dh nk abs yahooo....






Ok cukupla setakat ni entri aku yer...aku nk tnjuk ckit gbr2 yg ada time kami praktikal ni hahhaa... semoga terhibur... :)


Aku & Abg pon sempat posing gak ,
 dh depan lif pon ni hehehe...




Thursday, 9 August 2012

Manisnya Ikatan Perkahwinan...

5 Febuari 2012... Tarikh keramat perkahwinan kami....
My Sweet Hubby, Love Him So Much..
Tarikh yg dipilih bukan sahaja tarikh kami menyambut ulang tahun perkhawinan kami tetapi turut meraikan hari keputraan baginda Muhammad SAW... Tarikh yg cukup baik bagi kami... 

Tahun depan genap la setahun kami bergelar suami isteri, kalu nk ikut kelendar islam kami akan smbut pd 24 Januari 2013... sbb tu la tarikh Maulidur Rasul mengikut kelendar hijrah... Sambut dua kali la yer.... 24.01.13 & 05.02.13.... Alhamdulilah... Syukur Pada Mu Ya Allah Atas Kurniaan dan RahmatMu kepada kami...

Ramai yg akan bertanya, apa perasaan lps kawen? macamana tanggungjawab sebagai isteri, dlm ms yg sama aku sebagai student?....  Aku hanya akan tersenyum, dugaan mmg banyak, mane blh kita lari dr dugaan kn... tp samada kita sabar atau tidak itu sahaja persoalannya... Selain dr itu, suami jg memainkan peranan penting utk isteri yg msh belajar, kesabaran dr suami jg amatlah penting...

So, kalu dua2 ada sifat kesabaran yg tinggi, insyaallah dugaan yg datang tidak akan memberi kesan yg buruk pd hubungan tue,.. macam my hubby, die sgt sweet dan memahami tugasku sebagai student.. tp itu
xbermakna aku blh lari dr tanggungjawabku , hehehe... 

Kalau korg nk taw apa yer rutin hidupku, selepas bergelar isteri... pg mesti bagun awal plg lewat pukul 6 la... hehe, nak taw kenapa? sbb my hubby nie suke makan masakan aku..tiap2 hari mesti nk bawa bekal g opis katanye makanan disekitar opisnyer xsedap berbanding masakan isterinya..hehe... so is my duty too cook for him everyday...rase2 cmne korang pulak..

Itulah salah satu perbezaan hidup ku after kawen dan sebelum kawen... hehe..kalu dulu clas kul 8.. bagun solat subuh blh lelap balik kul 7 baru bangun bersiap kn..dh kawen tabiat burukku berubah,...alhamdulilah..Mula2 mmg ssh la kan nk biasakan tp kalu kita pk itu tanggungjawab kita, insyaallah  
ikhlaskan hati pasti boleh...

Ok, apa lg yer perbezaan yg dpt aku rase lps kawen,..ermmm... kalau dulu rindu-rinduan pd lelaki hukumnya haram tp kini alhamdulilah, celik mata org yg kita rindui ada disebelah..bertapa nikmatnya sebuah perkahwinan... hati tenang... melayan kerenah suami yg sgt nakal dgn gurau tawanya...

Apa yg korg kne taw lps kawen lelaki yg menjadi suami kita tetap akan ada tabiat nye mcm kita...tp kita sebagai isteri kena bersabar dan pandai ambik hati suami...maksudnye disini... lama mana pon kita kenal die lps kawen barulah kita akan tahu peragai sebenarnye hehe... takut x?.. jangan takut, sbb kita sebagai perempuan telah diberi keistimewaan utk mengatasinya... jgn ikutkan emosi pastinya binasa..hehe.. so taganinya dgn berhemah....pasti ada jalannya...

Next, apa lg yg berubah... sebelum ni aku g kuliah nek bas tp skrg hari2 abg hantar g kuliah...hehhe
Balik abg amik, kalu kelas abs awal tue aku melepakla bilik baiti hehhe...begitu rutin hidupku.... balik  rumah bermulah rutin aku sebagai isteri pulak, memasak untuk suami ku... berkemas rumah apa yg patut, kdg2 xsmpat nk ulangkaji aku dh terlelap hhehe..bezanya kalu time bujang2 dulu aku selalu tido lewat tp bile dh kawen ni awal je aku tido...

Paling sweet time study utk exam, kalu dulu aku bangun sowg or bersama roomate tersayang tp kini ada yg teman aku study dan siap buatkan aku air utk aku study hehee...walaupun my hubby tu teman smbil terlena disebelah..hehe...

My Hubby nie xla cerewet dan sangat2 memahamiku...tu yg buat aku syg sgt dgn die.... Semoga Jodoh ku dengannya berpanjangan hingga ke Syurga.... Amin... :)
Semoga Ikatan Kasihku Bersamanya hingga Ke Syurga... 












Wednesday, 18 April 2012

My Hepi Wedding....


Salam u all...apa kbr? Sekian lama xberblogger nie...rindu plak..alang2 ari ni aku rest... berblogger la jap ek... skrg dh 3 bln lebih aku nikah ng My Hubby tersyg AMAR MA'ARUF.... maseh mcm tak caye.... punya la byk dugaan aku ng die akhirnya aku menjadi miliknya Selamanya INSYAALLAH...... Syukran tak terhingga bt ALLAH SWT kerana kurniaNYA dpt kami mengecapi impian kami....

So, After married pastinya korg nk taw betapa lain hidup aku lps bergelar wife... Alhamdulilah kerana aku memiliki seorang suami yg amat memahami... kami hdp secara berserderhana skrg namun bahagia kerana xde pon risau ble kuar org nk chicat chitcat belakang... walaupun hdp xmewah tp kami hepi sbb masing2 dh ada dpn mata.. aku ng my hubby jrg sgt kuar sejak kawen ni...lbh suke melepak kt umah..seronok abskan masa same2....manja2 ye x..hehhehee...

Aku nk ucapkan setinggi terima ksh pd sbht2 yg sudi dtg kt majlis akad nikah aku walaupun xramai...aku hepi dan bersyukur kawan2 baik aku ada di sisi waktu aku menghadapi saat getir utk menjadi raja sehari... baitil, ain , huda, nadia, pie, akmal, amat, teha.....tak lupa pd ustazah safiah dan anak2 buahnya yg sama2 menjayakan majlis aku yg serba simple nie....jasa kalian xdpt ku balas.....

After je lps akad nikah dan jamuan ringan, family aku terus ke rumah my mertua di pekan utk sambut menantu yg dibuat juga secara serderhana sepertimana yg kami berdua inginkan...walaupon pelik sikit majlis besar blh aku xbt lg tp smbut menantu dulu..is ok... yg pntg yg wajib kn...walaupon majlis tu simple tp sweet sgt..thanks all my family in law di pekan kerana menyediakan satu majlis yg saat indah...alhamdulilah.... sbht2 yg hadir ke pekan nadia , akmal and baitil je tp xpe...yg pntg semua dh pon selesai.. lps makan... my family terus berkejar ke balik ke terengganu pulak my big brother nk tunang pulak, huhuhu..sian mama ng abh penat layan anak2 diorg ni kn..nk wt cne adk aku dh xblh tguu sgt nk tunang...so tpksa.... semuanya skrg dh settle.... lega rasanya.....

So, skrg mmg nk bt majlis sblh aku cume xtaw tarikh yg sesuai sbb sem ni sgt bz... aku pon dh stat praktikal after 2 hari abs exam ni huhu... kt Ahlan Press sbgai reporter arab...huhuhu takutnya tp aku kne cube sbb pgalaman ssh nk dpt kn... insyaallah bile dh dpt tarikh yg sesuai akan diumumkan kpd sbht2 yg xdpt hadir pd akad nikah aku blh la dtg yer.... thanks jgk aku ucapkan pd kwn2 di ukm yg byk bg hadiah kt aku... tak lupa prof Ghani pon bg set jag dan gelas yg cantik sgt..... terima kasih semua.....








Lastly, aku harapkan korg doakan aku cpt dpt baby yer..hehhehhe xsbr nk jd ibu nie... mula2 niat nk merancang..tp pk2 sape kita nk halang rezeki tuhan kn..so, i and my hubby wat kptusan utk dptkan baby secepatnya... Mohon doa dr sbht2...so, harap2 dptla gud news dlm masa terdekat nie... Semoga hidup kami lebih baik dgn rezeki yg tuhan akan kurniakan insyaallah... AMIN....

Tuesday, 25 October 2011

Seronoknyer jalan2 cari mkn..hehehehe

     Wah kenyangnyer perutku...habis la diet uwaaaaaa...hahahhahaa....tp xpe...seronok dpt kua ng fiza, farah and saera...bkn selalu kn dapat mkn same2 gini..nnt aku da kawin asyik bekepit ng abg la jawabnyer,..hahhahaaha..gatai kn..kui2...


    Ktrg berempat mkn kt area bangi jer..restoran caiyo namanyer..first time pegi tp not bad ler..byk mknan...fizah layg cdgkn tmpt tue...katanya kerang bakr sodap..aku mmg da favorite dh ng kerang bakar nie apa lg..nyum2mmmm.....best tul....


   Sampai la ktrg ke detinasi... cari port cun2 skit...trus order....mcm2 ler..tomyam ler, telur dadar sekali ng nasi lak..yg best sup daging fuhhh mmg sodap ler....tunggu lama la gak..mkanan sume sampai...tmbh2 yg awal dpt kerang mmg xsmpt nk tgkp gbor kerang sume da licin..lapar sgt hahahaha..lucu tul...sampai ada tragedi,..malas nk citer hahhahaa...nnt ada yg marah hahhahahaaa....


   Makan punya sedap smpai xprasaan lak jam dh kul 10 lbih...so time to back...hehhehe..ktrg pon balik bilik masing2 dgn muka kenyang xterkata..tp sempat gak ktrg posing2 td..hhehehe...


    This memories akan aku kenang sampai bile2....xtaw lerr bile lg dpt kuar ng korg...sayang korg muaaaaaaaaaaahhhh.......    :) 

Sunday, 23 October 2011

Mengamit Kenangan...PART 5 Cik LAh

   
Cik Lah yg Cumil.... ;)



 Hello blogger...hehehhee..apa kbr?? aku nk smbg balik siri mengamit kenangan nie.... so my stories today about Cik Lah... Gadis dari negeri kelantan... Rantau panjang tempat barang bebas cukai..hehehhee...kat situ aku nk g beli brg2 kwin nnt..hhehehe....

  Cik lah kwnku dr kipsas jgk sbb tue die tersenarai dlm siri mengamit kenangan nie...hhehehee...cik lah yg comel nie namanya ramlah bt ibrahim...aku panggil die cik lah jer.... umur die 24 thn..so aku ng die mmg masuk sgt ler kan..walaupun aku ni expired umur skit dr die,,,tp setahun je kot hahhahaa....

   Die pon salah sorg tempat luahan isi hati aku...thanks ler sbb sudi jd bantal aku time aku sedih hehehhee....skrg die pon blja kt ukm gak..tp kos berlainan..die amik usulludin & falsafah..HEBAT bak kata ustaz fadhli..hehehhehe,,,,walaupun lain kos ktrg tetap rapat cm dulu2 kt kipsas...dh namanya satu kolej & satu blok..kui2..

   cik lah sem nie duk satu bilik ng ain...mmg gempak lerrr....kalu roomate aku blik bilik diorg ler aku check in sehari dua hehhehee....tp skrg roomate aku da insaf...jd aku jrg la check in hahahhaa... kdg2 aku lepak2 tgk citer jela...bt pgetahuan korg cik lah nie la tmpt sponser cite tbaik kt blok aku....tmbh2 cter korea...perhg...xblh bla beb..pantang ler ada citer baru mmg abs ler kne rembat ng aku hahahhaa...

Gambar time Dinner KKM...hehhee sweetkn??
   anway thanks  la cik lah sbb sudi jd kwn aku..arap2 hbgn kite akan kekal hingga akhir hayat aku...sayang ko sgt2....muuauauuauauaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh...... ( ", )





Fiza & Farah Penemanku di Ukm....

Gambar dlm kuliah hahhaha...
siap kena marah ng fiza sibuk nk bergambar sgt....
yg tdung hitam Fiza.. yg tdung biru cair Farah..
yg tdung biru pekat aku laa hhehehehe...


     Semester 3,ni la sem yg pling tension bg aku..maklulah dh dpt modul pengkhususan aku...korg taw kn aku ni tpksa masuk kos arab nie..huhu...pd mulanya aku ras ok ckit sbb budget2 aku dpt la modul sejarah..aku mmg minat sgt ng sejarah..tetibe,guey dpt modul bahasa...

    Nak nangis xkuar air mata dh...nk gelak pon xde mood...time tue aku tgk ramai ler yg bengkak2 mata xdpt apa yg diorg.. tmasuk ler my sis mate aku hehehehe...tp aku pelik aku wat bodoh jer ng apa yg aku dpt...huhu ..       


         Aku ni bkn xsedih cume tetibe rasa redha jer..yela kalu aku nangis pon Puan MAheram xkan tarik balik nama2 tue..mungkin da rezeki aku kn...aku pon terus jer daftar subjek bahasa dgn pasrahnya...

    Masa tue aku jumpe geng2 bahasa termasuk la fiza and farah....masa sem 1& 2 aku xsmpt nk rapat sgt ng diorg hehhehee...ms tue member kamcing aku ipah & ubaiy...disbbkn ptukaran modul dan sbgnya...aku xleh la nk kamcing ng diorg cm dulu...So aku dpt la member baru aku dua org nie....aku ni no hal jer...org peramah cam aku ni campak mane2 sekejap je dpt kawan..hehehhehehe

   Nak citer psl farah nie....Full name die farah alwani bt osman...bdk kepong..kalu blh nk balik jer tiap minggu cian aku asyik kene tinggal..huhu...farah ni muda setahun jer dr aku..tp fun la kawan ng die coz umur xbyk beza so sng ler memahami aku....Paling best time mgusik die sbb farah agak penakut jgk hehhehehe.... mula la muka die cam nmpk hantu hahahhaa...bile tanya die mesti  jawab : "issshhh kak jgn la ckp" come tul ayat die hehheheee.....die nie ng saerah sis mate aku mmg xbpe ngam keje nk bercakaran jer..tp ala2 manja la gitu...ada jer celoteh diorg nie...hehehhehe...tula farah..

  Ok, skrg nk story psl fiza lak...Fiza ni umur die sama ng aku...sama otak giler2 cam aku gak la...mmg kalu dilayan abs la...yg tutup telinga mestilah si saera ng farah hahahhaa...nasib korg laaa..... fiza nie org kelate.... pasir mas xslp...sbb tu come...arap2 lepas aku kawin die akn ikut jejak aku plak..hehe... fiza ni mmg kwn baik si farah sejak dr kuis lg...hehhehe so skrg aku la jg pengacau antara diorg berdua..aku xpeduli...nk kacau gak hahhahaa....

    Hidup aku di UKM skrg tak terasa sunyila sejak diorg ada dlm hidup aku..diorg kwn yg baik..sgup jd tempat luahan aku hehhehehe....thanks korg...tanpa korg mungkin sem 3 akan jd sem kejatuhan aku...tp dgn adanya korg aku lebih bersemangat nk study...nk naikkan pointer semester nie...hehehhee....INSYAALLAH...

 Syg korg....muaaahahahahahhahaa.... :)  

Saturday, 22 October 2011

My sis My Romemate...Saera @eira....

My Romemate...Saera....
    Now, turn my romemate stories... aku berkenalan kali pertama ng die pd thn 2010...awal2 masuk ke UKM.... die romemate aku since semester 1 lg..yg syok..kami nie satu kos..Arab & Tamadun Islam...Gempakkan??... first time aku tegur die, nk xnk je die jwb..aku relax lg sbb mgkn die malu or terkejut..maklum la aku ni mmg peramah kn ...


    So, after genap seminggu aku stay ng die lam bilik..ktrg xbyk bercakap...sdgkn ktrg satu kos...tp g clas asing2...kdg2 aku tgl sowg2 je kt bilik..mjur la aku ada geng2 kipsas yg duk satu blok ng aku..huhuhu..jd xsunyi la aku...dlm bilik ktrg still xbckp...aku da mula pelik ng die..aku tanya takut2 die ada pblem ke..die diam je..huhuhu..lomah....




      Smpai satu ms aku kena wat asgmnt ng die...aku da risau la sbb die xnk bkomunikasi ng aku...huhu....aku cari buku sowg2....ari mggu die selalu blik...ssh aku nk ajak wat keje..aku mula nk marah..huhu..last2 aku ambil insentif bwk hal ni ke ustazah..bkn apa kot die ada pblem xmau cter ng aku die leh story ng ustazh ke kn..hehe...Ustazah Asyikin....Die la menjadi org tgh ktrg..lucu2...


    ktrg duk bertiga lam bilik msyuarat time tue...bermula la sesi pertanyaan..die nmpk sedih jer...lam ati aku berbisik la..jahat gak aku kn..huhu...tp aku xtaw da cne nk bkomunikasi ng die huhuhu...arap2 hbgn aku ng die baik pasni..pas ustazah tanya...aku minta izin keluar la..xsdp duk lama2 ng keadaan die gtu..air mata aku pon da nk mgalir..huhu...


   Masa tue aku baru taw die ada pblem family...huhuhu..so...aku mcm rase kejam gak la wat die gtukn..tp sekurang2nya aku taw apa punca sbnar die kn...Sejak ari2 aku ng die da mula rapat...skrg da semester 3 pon..ktrg still romemate hehehhee....


    Orang kata gaduh2 sayang jer.... Skrg die da jarang balik..ada la masa ktrg nk beborak..hehhee...tp sedihnyer sem dpn aku tpksala bpisah ng die..aku da nk kawin kena la duk luar huhu....cian die....hlg romemate...tp aku arap die dapat suaikan diri ng org len cm aku..hehhehe....


 Tula die saera...adik bilik ku..,hehehehe...kalu dulu ktrg xblh bkomunikasi..skrg kalah bertih jagung bila ktrg berborak..hehhehee....betul la apa yg berlaku ada hikmahnya.... hargailah saat2 manis selagi sahabat tue masih bersama kita... :)


Love u saera cyg..hhehehehehehehe.....muaaahahahhahaa.......







Cebisan Kasih: i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

Cebisan Kasih: i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

my Mia..mama miss u...
sO LONG tIME NO SEE YEAHH..... skrg aku da kt UKM...hidup ku sgt bz skrg..keje xbenti2 ada.. mana x nyer tanggungjwabku semakin bertambah2 huhu...agsmnet byk..presentation da ada yg selesai..rasa senang ati la skit....but i really miss my family at Sabah..huhu....Tmbh2 my babies Mia And Debab aslo xlupa kt syaza wijdan..huhuhu...xlama nk jumpa die minggu dpn..sowi cik anim xcare kt wijdan ye...tp still ingt di hati taw..gmbr korg sume ada kt dashboard nie..xcaye tnya cik yah tu huhuhu...muaaahaaahhaa...
my adik gemuk...mama miss u...

Mama miss u a lot kakak & adk gemuk....muaaaaaaaaaaaaahhhhh...Also my Esternal Cik farah ngek ngok..huhuhu......bila dpt jumpa kakak ku cyg...kakak ngiss yerr,,cian kakak...muahhhhhhhhhh rindu taw...huhuhu....

my wijdan..miss u alot....long time not see u...
see u tommorow :)
Begini la hidup kita sbg student..ermmm...mana xnyer aku sem dpn nk wat latihan industri.... dh dpt tempat..tinggal nk wat surat jer..nnt aku bermula kerjaya ku sbg reporter Arabic...rasa berdebar sbb blum ckup ilmu di dada..Namun aku perlu kuatkan semangat..huhu....sem ni dan sem dpn la ms aku nk kukuhkan ilmu nie... aku taw rezeki ada kt luar..ni peluang aku..korang doakan aku yer..huhu....

sem ini mcm2 peristiwa berlaku..tak taw bile nk citer...masa pon xde nk cter..insyaallah ada ms aku story all episode in my life ok... :)

Friday, 12 August 2011

Cebisan Kasih: My Pizza Resepi....hehehe

Cebisan Kasih: My Pizza Resepi....hehehe

My Pizza Resepi....hehehe

Nie sebelum dibakar...
Disebabkan ada kwn2 yg duk tnya resepi pizza aku..so aku tulisla blog nie....hehehehe..xlrat la aku nk sent kt inbox sorg demi sorg lak kn hehhehe...ok kpd kwn2 yg nk try wat pizza sendiri jom catat resepi aku nie...first skali aku ajar wat doh pizza dulu ok...

Cara2 Wat doh pizza:

1. Sebungkus yis @ ibu roti direndam dlm besen selama 1 jam sekurang-kurangnya...plg lama 2 jam..
2. Bila yis tue dh kembang...jd buih2 gtu...masukkn tepung dlm 5 seduk @ setengah kilo, tp ikutla  nk lembut   mana kan korg agak2 je..Jga lembik sgt or terkeras sgt..sdg2 je...atas sukatan air rendam yis td..
3. Letak, garam 1 sudu kecik, majerin 2 sudu,1 biji telur.
4. Gaul sampai sebati sampai jd doh bulat...kalu keras adunan blh tmbh air agak2 biar lembut sikit..jgn smpai lekat kt tangan plak..
5. Biarkan die naik smpai separuh besen dlm 1 jam lebih jgk la....lg naik lg bagus...jgn smpai sehari semalam plak ye..hehhehee..

ok siap doh die...skrg kita buat ramuan die plak..

1. Doh tue bahagi kan sama besar..biasa dpt dlm 4 biji pizza saiz regular tu...canaikan smpai bntuk cam pizza..
2. Ambil tudung periuk or apa2 je dulang leper utk bakar pizza tue...letak doh yg dicanai td..leper2 smpai penuh satu tudung periuk tue...
3. Sapukan tomato puri,sos or barbeque sos..xksh apa2 perisa pon atas suke la nk wat pizza apakan...
4. Taburkan sosej yg dihiris halus,sosej ketam.isi ayam, daging cincang, sotong, udang...ikut suka la...
5. Taburkan lada benggala dipotong dadu,bawang putih yg dicncang, buah tomato potong dadu, keju slice dicincang halus..
6.Bakar je dlm oven or microwave dlm 20-30 minit...
7. Siap dihidang..hehhehehe selamat mencuba....nyummmmm2....
Nie la rupa pizza aku yg siap dibakar....bestkn...hehe

Monday, 1 August 2011

... ★
..''''人
'(____)
. ┃口┃
. ┃口┃
.....┃口┃      ★
. ┃口┃     ''''人
. ┃口┃   '''''(_____)     .人    
. ┃口┃  '''(__________)   '(____)   人
. ┃口┃____╭━━━━━╮_____'|_口|______​三
. ┃╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮ |三||╭╮╭╮ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
━━━(ahlan wasahlan wa MARHABAN YAA RAMADHAN )━━━━


°•.¸☆˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
~~~~~~~~~~SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBARAQ~~~~~~~









Hida Qistina Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
There was an error in this gadget

My Anniversary Wedding..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers