Tuesday, 25 October 2011

Seronoknyer jalan2 cari mkn..hehehehe

     Wah kenyangnyer perutku...habis la diet uwaaaaaa...hahahhahaa....tp xpe...seronok dpt kua ng fiza, farah and saera...bkn selalu kn dapat mkn same2 gini..nnt aku da kawin asyik bekepit ng abg la jawabnyer,..hahhahaaha..gatai kn..kui2...


    Ktrg berempat mkn kt area bangi jer..restoran caiyo namanyer..first time pegi tp not bad ler..byk mknan...fizah layg cdgkn tmpt tue...katanya kerang bakr sodap..aku mmg da favorite dh ng kerang bakar nie apa lg..nyum2mmmm.....best tul....


   Sampai la ktrg ke detinasi... cari port cun2 skit...trus order....mcm2 ler..tomyam ler, telur dadar sekali ng nasi lak..yg best sup daging fuhhh mmg sodap ler....tunggu lama la gak..mkanan sume sampai...tmbh2 yg awal dpt kerang mmg xsmpt nk tgkp gbor kerang sume da licin..lapar sgt hahahaha..lucu tul...sampai ada tragedi,..malas nk citer hahhahaa...nnt ada yg marah hahhahahaaa....


   Makan punya sedap smpai xprasaan lak jam dh kul 10 lbih...so time to back...hehhehe..ktrg pon balik bilik masing2 dgn muka kenyang xterkata..tp sempat gak ktrg posing2 td..hhehehe...


    This memories akan aku kenang sampai bile2....xtaw lerr bile lg dpt kuar ng korg...sayang korg muaaaaaaaaaaahhhh.......    :) 

Sunday, 23 October 2011

Mengamit Kenangan...PART 5 Cik LAh

   
Cik Lah yg Cumil.... ;)



 Hello blogger...hehehhee..apa kbr?? aku nk smbg balik siri mengamit kenangan nie.... so my stories today about Cik Lah... Gadis dari negeri kelantan... Rantau panjang tempat barang bebas cukai..hehehhee...kat situ aku nk g beli brg2 kwin nnt..hhehehe....

  Cik lah kwnku dr kipsas jgk sbb tue die tersenarai dlm siri mengamit kenangan nie...hhehehee...cik lah yg comel nie namanya ramlah bt ibrahim...aku panggil die cik lah jer.... umur die 24 thn..so aku ng die mmg masuk sgt ler kan..walaupun aku ni expired umur skit dr die,,,tp setahun je kot hahhahaa....

   Die pon salah sorg tempat luahan isi hati aku...thanks ler sbb sudi jd bantal aku time aku sedih hehehhee....skrg die pon blja kt ukm gak..tp kos berlainan..die amik usulludin & falsafah..HEBAT bak kata ustaz fadhli..hehehhehe,,,,walaupun lain kos ktrg tetap rapat cm dulu2 kt kipsas...dh namanya satu kolej & satu blok..kui2..

   cik lah sem nie duk satu bilik ng ain...mmg gempak lerrr....kalu roomate aku blik bilik diorg ler aku check in sehari dua hehhehee....tp skrg roomate aku da insaf...jd aku jrg la check in hahahhaa... kdg2 aku lepak2 tgk citer jela...bt pgetahuan korg cik lah nie la tmpt sponser cite tbaik kt blok aku....tmbh2 cter korea...perhg...xblh bla beb..pantang ler ada citer baru mmg abs ler kne rembat ng aku hahahhaa...

Gambar time Dinner KKM...hehhee sweetkn??
   anway thanks  la cik lah sbb sudi jd kwn aku..arap2 hbgn kite akan kekal hingga akhir hayat aku...sayang ko sgt2....muuauauuauauaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh...... ( ", )





Fiza & Farah Penemanku di Ukm....

Gambar dlm kuliah hahhaha...
siap kena marah ng fiza sibuk nk bergambar sgt....
yg tdung hitam Fiza.. yg tdung biru cair Farah..
yg tdung biru pekat aku laa hhehehehe...


     Semester 3,ni la sem yg pling tension bg aku..maklulah dh dpt modul pengkhususan aku...korg taw kn aku ni tpksa masuk kos arab nie..huhu...pd mulanya aku ras ok ckit sbb budget2 aku dpt la modul sejarah..aku mmg minat sgt ng sejarah..tetibe,guey dpt modul bahasa...

    Nak nangis xkuar air mata dh...nk gelak pon xde mood...time tue aku tgk ramai ler yg bengkak2 mata xdpt apa yg diorg.. tmasuk ler my sis mate aku hehehehe...tp aku pelik aku wat bodoh jer ng apa yg aku dpt...huhu ..       


         Aku ni bkn xsedih cume tetibe rasa redha jer..yela kalu aku nangis pon Puan MAheram xkan tarik balik nama2 tue..mungkin da rezeki aku kn...aku pon terus jer daftar subjek bahasa dgn pasrahnya...

    Masa tue aku jumpe geng2 bahasa termasuk la fiza and farah....masa sem 1& 2 aku xsmpt nk rapat sgt ng diorg hehhehee...ms tue member kamcing aku ipah & ubaiy...disbbkn ptukaran modul dan sbgnya...aku xleh la nk kamcing ng diorg cm dulu...So aku dpt la member baru aku dua org nie....aku ni no hal jer...org peramah cam aku ni campak mane2 sekejap je dpt kawan..hehehhehehe

   Nak citer psl farah nie....Full name die farah alwani bt osman...bdk kepong..kalu blh nk balik jer tiap minggu cian aku asyik kene tinggal..huhu...farah ni muda setahun jer dr aku..tp fun la kawan ng die coz umur xbyk beza so sng ler memahami aku....Paling best time mgusik die sbb farah agak penakut jgk hehhehehe.... mula la muka die cam nmpk hantu hahahhaa...bile tanya die mesti  jawab : "issshhh kak jgn la ckp" come tul ayat die hehheheee.....die nie ng saerah sis mate aku mmg xbpe ngam keje nk bercakaran jer..tp ala2 manja la gitu...ada jer celoteh diorg nie...hehehhehe...tula farah..

  Ok, skrg nk story psl fiza lak...Fiza ni umur die sama ng aku...sama otak giler2 cam aku gak la...mmg kalu dilayan abs la...yg tutup telinga mestilah si saera ng farah hahahhaa...nasib korg laaa..... fiza nie org kelate.... pasir mas xslp...sbb tu come...arap2 lepas aku kawin die akn ikut jejak aku plak..hehe... fiza ni mmg kwn baik si farah sejak dr kuis lg...hehhehe so skrg aku la jg pengacau antara diorg berdua..aku xpeduli...nk kacau gak hahhahaa....

    Hidup aku di UKM skrg tak terasa sunyila sejak diorg ada dlm hidup aku..diorg kwn yg baik..sgup jd tempat luahan aku hehhehehe....thanks korg...tanpa korg mungkin sem 3 akan jd sem kejatuhan aku...tp dgn adanya korg aku lebih bersemangat nk study...nk naikkan pointer semester nie...hehehhee....INSYAALLAH...

 Syg korg....muaaahahahahahhahaa.... :)  

Saturday, 22 October 2011

My sis My Romemate...Saera @eira....

My Romemate...Saera....
    Now, turn my romemate stories... aku berkenalan kali pertama ng die pd thn 2010...awal2 masuk ke UKM.... die romemate aku since semester 1 lg..yg syok..kami nie satu kos..Arab & Tamadun Islam...Gempakkan??... first time aku tegur die, nk xnk je die jwb..aku relax lg sbb mgkn die malu or terkejut..maklum la aku ni mmg peramah kn ...


    So, after genap seminggu aku stay ng die lam bilik..ktrg xbyk bercakap...sdgkn ktrg satu kos...tp g clas asing2...kdg2 aku tgl sowg2 je kt bilik..mjur la aku ada geng2 kipsas yg duk satu blok ng aku..huhuhu..jd xsunyi la aku...dlm bilik ktrg still xbckp...aku da mula pelik ng die..aku tanya takut2 die ada pblem ke..die diam je..huhuhu..lomah....




      Smpai satu ms aku kena wat asgmnt ng die...aku da risau la sbb die xnk bkomunikasi ng aku...huhu....aku cari buku sowg2....ari mggu die selalu blik...ssh aku nk ajak wat keje..aku mula nk marah..huhu..last2 aku ambil insentif bwk hal ni ke ustazah..bkn apa kot die ada pblem xmau cter ng aku die leh story ng ustazh ke kn..hehe...Ustazah Asyikin....Die la menjadi org tgh ktrg..lucu2...


    ktrg duk bertiga lam bilik msyuarat time tue...bermula la sesi pertanyaan..die nmpk sedih jer...lam ati aku berbisik la..jahat gak aku kn..huhu...tp aku xtaw da cne nk bkomunikasi ng die huhuhu...arap2 hbgn aku ng die baik pasni..pas ustazah tanya...aku minta izin keluar la..xsdp duk lama2 ng keadaan die gtu..air mata aku pon da nk mgalir..huhu...


   Masa tue aku baru taw die ada pblem family...huhuhu..so...aku mcm rase kejam gak la wat die gtukn..tp sekurang2nya aku taw apa punca sbnar die kn...Sejak ari2 aku ng die da mula rapat...skrg da semester 3 pon..ktrg still romemate hehehhee....


    Orang kata gaduh2 sayang jer.... Skrg die da jarang balik..ada la masa ktrg nk beborak..hehhee...tp sedihnyer sem dpn aku tpksala bpisah ng die..aku da nk kawin kena la duk luar huhu....cian die....hlg romemate...tp aku arap die dapat suaikan diri ng org len cm aku..hehhehe....


 Tula die saera...adik bilik ku..,hehehehe...kalu dulu ktrg xblh bkomunikasi..skrg kalah bertih jagung bila ktrg berborak..hehhehee....betul la apa yg berlaku ada hikmahnya.... hargailah saat2 manis selagi sahabat tue masih bersama kita... :)


Love u saera cyg..hhehehehehehehe.....muaaahahahhahaa.......







Cebisan Kasih: i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

Cebisan Kasih: i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

my Mia..mama miss u...
sO LONG tIME NO SEE YEAHH..... skrg aku da kt UKM...hidup ku sgt bz skrg..keje xbenti2 ada.. mana x nyer tanggungjwabku semakin bertambah2 huhu...agsmnet byk..presentation da ada yg selesai..rasa senang ati la skit....but i really miss my family at Sabah..huhu....Tmbh2 my babies Mia And Debab aslo xlupa kt syaza wijdan..huhuhu...xlama nk jumpa die minggu dpn..sowi cik anim xcare kt wijdan ye...tp still ingt di hati taw..gmbr korg sume ada kt dashboard nie..xcaye tnya cik yah tu huhuhu...muaaahaaahhaa...
my adik gemuk...mama miss u...

Mama miss u a lot kakak & adk gemuk....muaaaaaaaaaaaaahhhhh...Also my Esternal Cik farah ngek ngok..huhuhu......bila dpt jumpa kakak ku cyg...kakak ngiss yerr,,cian kakak...muahhhhhhhhhh rindu taw...huhuhu....

my wijdan..miss u alot....long time not see u...
see u tommorow :)
Begini la hidup kita sbg student..ermmm...mana xnyer aku sem dpn nk wat latihan industri.... dh dpt tempat..tinggal nk wat surat jer..nnt aku bermula kerjaya ku sbg reporter Arabic...rasa berdebar sbb blum ckup ilmu di dada..Namun aku perlu kuatkan semangat..huhu....sem ni dan sem dpn la ms aku nk kukuhkan ilmu nie... aku taw rezeki ada kt luar..ni peluang aku..korang doakan aku yer..huhu....

sem ini mcm2 peristiwa berlaku..tak taw bile nk citer...masa pon xde nk cter..insyaallah ada ms aku story all episode in my life ok... :)

Friday, 12 August 2011

Cebisan Kasih: My Pizza Resepi....hehehe

Cebisan Kasih: My Pizza Resepi....hehehe

My Pizza Resepi....hehehe

Nie sebelum dibakar...
Disebabkan ada kwn2 yg duk tnya resepi pizza aku..so aku tulisla blog nie....hehehehe..xlrat la aku nk sent kt inbox sorg demi sorg lak kn hehhehe...ok kpd kwn2 yg nk try wat pizza sendiri jom catat resepi aku nie...first skali aku ajar wat doh pizza dulu ok...

Cara2 Wat doh pizza:

1. Sebungkus yis @ ibu roti direndam dlm besen selama 1 jam sekurang-kurangnya...plg lama 2 jam..
2. Bila yis tue dh kembang...jd buih2 gtu...masukkn tepung dlm 5 seduk @ setengah kilo, tp ikutla  nk lembut   mana kan korg agak2 je..Jga lembik sgt or terkeras sgt..sdg2 je...atas sukatan air rendam yis td..
3. Letak, garam 1 sudu kecik, majerin 2 sudu,1 biji telur.
4. Gaul sampai sebati sampai jd doh bulat...kalu keras adunan blh tmbh air agak2 biar lembut sikit..jgn smpai lekat kt tangan plak..
5. Biarkan die naik smpai separuh besen dlm 1 jam lebih jgk la....lg naik lg bagus...jgn smpai sehari semalam plak ye..hehhehee..

ok siap doh die...skrg kita buat ramuan die plak..

1. Doh tue bahagi kan sama besar..biasa dpt dlm 4 biji pizza saiz regular tu...canaikan smpai bntuk cam pizza..
2. Ambil tudung periuk or apa2 je dulang leper utk bakar pizza tue...letak doh yg dicanai td..leper2 smpai penuh satu tudung periuk tue...
3. Sapukan tomato puri,sos or barbeque sos..xksh apa2 perisa pon atas suke la nk wat pizza apakan...
4. Taburkan sosej yg dihiris halus,sosej ketam.isi ayam, daging cincang, sotong, udang...ikut suka la...
5. Taburkan lada benggala dipotong dadu,bawang putih yg dicncang, buah tomato potong dadu, keju slice dicincang halus..
6.Bakar je dlm oven or microwave dlm 20-30 minit...
7. Siap dihidang..hehhehehe selamat mencuba....nyummmmm2....
Nie la rupa pizza aku yg siap dibakar....bestkn...hehe

Monday, 1 August 2011

... ★
..''''人
'(____)
. ┃口┃
. ┃口┃
.....┃口┃      ★
. ┃口┃     ''''人
. ┃口┃   '''''(_____)     .人    
. ┃口┃  '''(__________)   '(____)   人
. ┃口┃____╭━━━━━╮_____'|_口|______​三
. ┃╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮ |三||╭╮╭╮ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
━━━(ahlan wasahlan wa MARHABAN YAA RAMADHAN )━━━━


°•.¸☆˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
~~~~~~~~~~SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBARAQ~~~~~~~









Tuesday, 26 July 2011

Cebisan Kasih: Ke mana Hilangnyer cik Siti??

Cebisan Kasih: Ke mana Hilangnyer cik Siti??

Ke mana Hilangnyer cik Siti??

Hehhehe...dh 2 hari berehat pnjg..mlm nie..aku nk story skit pasal kwn aku Siti Khairani..lama x dgr cte kn hehehe...pd kwn2 yg xbhubung ng die..i dpt info dr fb nyer die skrg keje kt kedah sbg cikgu tadika hehheehe.. makin cute gtu..rindu kt ct ng keletah lohgat kedah die tu....hehehe...

walaupun xbsama ng siti sampai akhir..knangan ttap ada ng die..cik ct nie manja sgt hehhehee...comel.... bile lg dpt jumpa kn..huhuhu...mgkn satu hari nnt kte pasti dpt jumpa lg...apa2 pon aku doakan ko bahagia di smping kluarga tercinta...sekarang pon nmpk muka ceria je..mgkn bahagia kn...Alhamdulilah....syg ct sokmo.... Ukhuwah Fillah....semoga memori kita bersama sentiasa dlm ingatan...

nie aku ada skping gbr terbaru die..share ng kwn2 ng rindukan die..hehhehe....


Sunday, 24 July 2011

Tibanya Ramadhan Al-Mubarak...


               Firman Allah Taala bermaksud:
               Wahai orang-orang yang beriman diwajibkan ke atas kamu berpuasa  
            sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa.
                          (Surah al-Baqarah: ayat 183).

Kawan2 sempena bulan yg bakal menjelma iaitu Ramadhan yg mulia...Aku nk kongsi sikit ilmu yg aku dpt dlm satu blog yg aku rase amat berguna utk renungan kita bersama..Harap2 dgn tersebarnya ilmu ini akan bertambah la keberkatan bt kita sebagai persedian tibanya bulan mulia ini...

Korang nk taw tak apa die keistimewaan bln mulia nie..kdg2 kita bkn xtaw tp terlupa jd jom sama2 kita ingatkn kembali ye...hehhee..Antara Keistimewaannya ialah:


1. Pintu Syurga Dibuka Dan Pintu Neraka Ditutup.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Apabila datangnya Ramadhan maka dibukakan pintu-pintu syurga dan ditutup pintu-pintu neraka dan dirantaikan syaitan-syaitan.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
2. Hanya Orang Yang Berpuasa Dapat Memasuki Pintu Syurga ar-Rayyan.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Sesungguhnya di dalam syurga ada satu pintu yang dinamakan ar-Rayyan. Orang-orang yang berpuasa sahaja memasukinya manakala orang-orang lain selain mereka tidak dibenarkan.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
3. Orang Berpuasa Bergembira Ketika Bertemu Allah Taala dan Berbuka.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Bagi orang yang berpuasa itu merasai dua kegembiraan iaitu apabila berbuka puasa dia gembira dengan berbuka puasanya dan apabila dia bertemu dengan Tuhannya dia gembira dengan ibadat puasanya.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
4. Bau Mulut Orang Yang Berpuasa Lebih Wangi Dari Kasturi.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Demi Allah yang Muhammad berada di dalam genggamannya bahawasanya bau mulut orang-orang yang berpuasa itu lebih harum baunya di sisi Allah daripada bauan kasturi.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
5. Diturunkan al-Quran al-Karim.
Firman Allah Taala bermaksud:
Bulan Ramadhan yang padanya diturunkan (permulaan) al-Quran sebagai petunjuk bagi sekalian manusia dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk dan perbezaan (menjelaskan di antara yang benar dan yang salah).
(Surah al-Baqarah: ayat 185).
6. Amalan Puasa Dinisbahkan Khusus Kepada Allah Taala.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Allah Taala berfirman: Setiap amalan anak Adam adalah untuknya melainkan puasa. Ia adalah untukKu dan Akulah yang akan membalasnya.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
7. Malam Lailatul Qadar.
Firman Allah Taala bermaksud:
Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (al-Quran) pada malam kemuliaan (Lailatul Qadar). Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? Malam kemuliaan itu lebih baik dari seribu bulan. Pada malam itu turun malaikat-malaikat dan malaikat Jibril dengan izin Tuhannya untuk mengatur segala urusan. Malam itu (penuh) kesejahteraan sampai terbit fajar.
(Surah al-Qadr: ayat 1 hingga 5)

Hah,byk kn keistimewaan bln Ramadhan nie kwn2..Rugi sape yg xberpose kn..So, kita sbg org Islam, kne la pose jgn xpose taw...:)
SEMOGA KITA SAMA-SAMA DPT MELIPAT GANDAKAN AMALAN KITA UTK HARI AKHIRAT NANTI!!!....

Friday, 22 July 2011

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 4- Betty

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 4- Betty

Mengamit Kenangan...PART 4- Betty

Same x muka ktrg..hehehhee..mane satu aku yer,..hehhehe
Now turn aku cter psl Betty lak..hehhehe..die nie org slalu org tertukar....dr kipsas smpai le kt ukm..org kata muke kami nie sama hehhehe..kdg2 tgk ada gak iras2 hahahaha..perangai pon lbh kurang aku gak hahhaha..ms kt kipsas dulu kami xlah rapat sgt sbb blok hostel xsama..tp die selalu dtg bilik aku..lepak2 smbil borak2 dr situ kami agak rapatla..hehhehee....

So skrg kami dh blaja kt UKM..walaupun berlainan kos..die dpt dakwah sme ng ain cikun..aku sorg je kos bhasa arab..huhu...mule2 sedih gak tp skrg aku dh redho mgkn ada hikmahnyer kn..ermmm..berbalik pd cter aku ng betty nie..heheheh..byk yg lucu kt ukm nie..ktrg slalu bgaduh,merajuk dan sewaktu dgnnyer la hahahaha.. tp xlama pon plg lama sehari hahahha....kelakar je..cm budak2 tp tula hbgn kami..sweet kn..huhu..

Betty nie manja sgt..tmbh2 ng aku..ad ke die ckp aku ni suke mbebel mcm mak die..die ckp aku ie mak die kt hostel tlg la hahhahaha..aku aggap die dh mcm adk aku dh...tp gaduh2 tu besela...kwn2 aku sume adk2 aku..dh mmg aku plg tua dr diorg kn hahha...Aku arap hbgn aku ng die akan sentiasa berpanjangan selamanya...Love U BETTY !!!  muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh....

Sem dpn mgkn sem terakhir aku bersama kwn2 di hostel..arap2 dpt cipta kenangan plg manis sem dpn..huhu
Mana taknyer...sem 4 ktrg dh stat  praktikal..n aku myb dh xleh duk hostel. Sbb aku nk kawen dh.,..huhu..
Arap2 korg xlupa aku walaupun aku xde kt hostel dh..Betty pon kne jg diri berdikari,,jgn gduh2 ng cikun lg hehhee..cikun pon sme jg diri bek2 taw..pastikan kita ada kenangan manis sem nie..jln2 kt mane ye..hehhehee..Apa2 pon terjadi kita tetap sahabat selamanya..muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh...

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 3- Nieda @ Nidot

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 3- Nieda @ Nidot

Mengamit Kenangan...PART 3- Nieda @ Nidot

Maaf gbr sebelum & selepas bkn krana pjualan produk kecantikan
hehhehe..cume pjualan org je..jgn mrh nid..gurau je...hehhehe
sblm tu time kt kipsas & selepas after abs kipsas..tbuktikn
kwn aku makin cun hehehhe...
                    Ok kwn2 kalau smlm aku story psl cikun, mlm nie aku nk story plak psl nieda @ nidot      
                   hehehhehee....Tue plak nama glamour bg die.. Cik Nieda nie berasal dr Sabah..hehehehe..
                   First time jumpa seram gak aku tgk die mcm warak gler..hehhehehehe..ble dh knal rupenye otai 
                   cam aku gak.. Yg plg seronok Nid nie..die punya suara fuhh power cam jacklin victor heheehe
                   Aku, ain ng nida nie sama2 minat menyanyi...kalu dulu nasyid la skrg dh ubah selera skit hehe
                   Ktrg ada gak berangan nk bt album sama2. Xtaw la jd ke x hahahhaha....angan2 je ..

                   Nieda nie hepi gudlucky je orgnyer..asyik ketawa je..kalu tmbh aku ng ain mmg
                   kecoh la hehhee.... ktrg mmg rapat, suke sama2,sedih same2...cume dlm 2 or 3 sem akhir
                   ktrg rengang skit..xtaw la knape..mgkn sbb aku yg cpt trse hati kot..huhu..tp skrg ktrg still blik
                   cm dulu2 walaupon jrg jumpa still cntc ng fb nie...xputus la silaturrahim kami hehehe...
                     
                  Kalu korg nk taw skrg nie nidot dh kje taw..jd ustazah gtu kt sek rendah agama di area
                  subang,,hehhe alhamdulilah...die ckp skrg nk keje dulu baru smbg belajar..xpela aslkn die bahagia
                  Tu je yg aku selalu doakan utk ko Nid.. Tmbh2 ada abg yg sygkn die,layan mcm tuan puteri..
                  Xksh la apa org kata yg pntg ko bahagia Nid...Skrg nmpk die lebih matang dr dulu..hehehe
                  Satu peningkatan yg sgt2 baik..die pon dh makin cun skrg aku tgk..hehheehe..


                      Aku ada kongsi gbr die ng korg..hehhee.tgkla btapa cun kwn aku tue..hehhehe..aku ni
                      xcun pon..huhu..bersyukur ng apa yg ada kn..AKU SAYANG KO NIDOT !!!!!
                      HOPE KITA KAWAN BUAT SELAMANYA>>>!!!!!
                           
                  

Thursday, 21 July 2011

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 2- Ain @Cikun

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 2- Ain @Cikun

Mengamit Kenangan...PART 2- Ain @Cikun

Seterusnya....manusia kedua aku kenal di bumi Kipsas ialah...Ain @ Cikun hehehehe..ntah mcmana nama tue blh lekat kt nie hahahhahaa...tp best gak kn .... Ain nie aku byk gler knangan ng die...sedih,lucu,gembira cukup rase la katakan hahahahahaa.....apa2 pun trjadi kami still ferz until now..skrg sma2 blajar kt UKM walaupun kami dh xsama kos..tp still satu blok..tu yg seronok..hehehheehe..still kecoh mcm dulu2 gak hehhehee...

kalu nk cter memori aku ng ain kt kipsas byk sgt...tp kalu yg sdih tu plg aku ingt..salah paham antara aku ain ng nida..nida nie nnt aku cter psl die dlm post seterusnya hehhee...ntah mcmana blh jd gtu,,,nk slh kn sape pon xtaw..hahahhaaha...lucu kalu pk..ain nie berkeras xtgur aku...smpai satu sem gak ktrg xbtegur,..last2 ku la mgalah demi persahabatan hehheeh ce waaahh...

skrg kami still mcm dulu2..hahhahaa..nk taw story lg lucu..terjadi pd satu malam ain dtg kt blik aku (Kolej Keris Mas,UKM)...waktu tue aku ng baitil (akan didesribe dlm next post) ttgh syok2 layan kapoowwwww..hahhaaha...ain tanya: akak ada nk pesan apa2 ain nk turun bwh nie basuh baju...hhahaha aku tgk n ckp xde..hehhehee....sbb dok kusyuk layan cter kn..maklumla zizan hahhahahaa...die pon trun la ke bawah..aku pon xpk apa2 la kn..dh bese die pon trun sorg orait je..lgpon awal lg...xsmpai beberapa minit lbh kurng 10 minit la gtu..aku nie tgh ketawa tbahak2 tgk cter tu zizan pkai yg kt tengkuk tu kalu takut patah hahhahaaa....cik lah (akan didesribe kn) tpon  aku gtaw ain jtuh tangga..aku ckp btul ke..rase xcaye lak..hehhehehe..tp aku ng baiti trus begegas ke bwh..huhuuhu..mula2 rase lucu..last2 tgk ain xleh bangun.aduh syahdu ku rase..huhuhu..risau gak sbb time tu exam...hehhehehee..mjur bi..hahhahahaha...aku ng baiti trus menemaninya mnaiki ambulance hehhee..mjur ain xcdera truk...tp merasa la pkai yg kt tengkuk tu mcm zizan pkai dlm cter yg aku tgk hahhhahahaha....tu yg xblh tahan sgt nk gelak.....tp ain kuat siap blh lg g exam..hehhhee...sempat lg ktrg semadikan time tu ng gbr hahhahaa..gbr tue xleh la nk share  la nt ain marah hehehhehehe....

Tula serba sedikt kenanagn bersamanya..walau apa pon yg trjadi kenangn kita xkn pnh aku lupakan...tmbh2 kt kipsas...hehehehhehe byk sgt yg seronok...hehehehehehhee...time2 tibe nk pose ni kn lg la rindu waktu dulu2..huhuhuhu..hope kita akn trus bersahabat sampai ble2 AMIN....semoga ko sntiasa bahagia...muaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh...syg ko ain.......hehhe

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 1-Lisa

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 1-Lisa

Mengamit Kenangan...PART 1-Lisa

Wah ble tgk ain pos kata2 syahdu kt wall fb aku..rase nk menulis plak psl kwn2 tersayang aku...kalu nk cter psl kenangan kt kipsas nie mmg xabs satu hari huhu....So, kena adil la kn..firstly  manusia yg aku kenal di bumi Kipsas adalah Lisa..Nama penuhnyer Wan nurlisa Wan Nasaruddin....berasal dr jeratut phg..hehhehehe..plg cumil die sebut jerantut.....len dr yg len...hhehhehee...

Citer psl lisa nie..mula2 aku kenal die kes tersigung bahu je..hahhahaa...trus aku dgn automatiknyer aku tnya ko kumpln bpe...last2 same kumpln plak..dr situ ktrg kwn..same blok lg tue kn..hehhehhee...rindu kenangn orentasi tue...abs je orentasi lg la rapatkn satu kos satu kelas lg ..hehhehhee..cik lisa kita ramai peminat..tp die setia orgnyer..hehhehehe...jeng2...bertuahnyer kn hehhehe...

byk2 kenangan ng lisa nie plg xleh lupa ble time die bt air..hahhahhaa..bapak manisnyer...tp ktrg batai jgk hahahhaa....time ktrg mkn tghari ktrg akan wat air satu jug...mmg seronok abs la...mkn ramai2...
time pose lg sronok..ble msk lam rice cooker...hahahha biarpon sardin tp Ya Allah nikmatnya..hhehehheehe

byk kenangan len sbnarnyer tp xabs kalu nk cter kt sni hehhehhee...so aku ltk la gbr2 aku ng die sbg knagn terindah ng lisa di kipsas....muaaaaaaaaaaaaaah rindu ko lisa...

Monday, 18 July 2011

Cebisan Kasih: Best Memories Part 1- Hamduna adik bilik ku..

Cebisan Kasih: Best Memories Part 1- Hamduna adik bilik ku..

Best Memories Part 1- Hamduna adik bilik ku..

Mlm ni aku nk story skit psl adk blik aku yg sterusnya..hehe..namanyer hamduna, org perlis.. jauh merantau ke phg utk belajar..die nie mmg keras kpala..degil..aku pon apa lg jd mcm mak die la membebel kt die..hehhe bkn benci tp syg..xnk adik trus leka je...hehheehe skrg die dh pon btunang..diam2 je hahaha..xlma lg nk kwen dh tue...apa2 pon org doakan duna sntiasa bahagia dgn apa yg duna bt skrg..miss u sis...memori bersama xkn ku lupakan,..ktrg xbyk gbr bersama..aku ada tjumpa satu je gbr dlm simpanan..huhu,..

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 4- Latest weeding: Fae & Kamil

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 4- Latest weeding: Fae & Kamil

Hari Bahagia Part 4- Latest weeding: Fae & Kamil


YG plg terhagat skrg..Sahabat ku Faezah salleh nie...baru je jd raja sehari..hehehehe...seronok btul die..Fae nie kwn aku kt marsah dulu..skrg berjumpa blik di UKM heheheh jodohkan...Nk cter psl fae ng abg kamil die nie..mmg best la time aku kt jb dulu, aku la meneman setia die ke cc..nk cuci gbr la.email la..maklumlah cik abg blja mesir..selalu gak gaduh2 manja aku tgk..tp jodoh diorg kuat akhirnya bersatu mengikat ikatan suci..alhamdulilah...aku doakan korg bahagia selalu....

Hida Qistina Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
There was an error in this gadget

My Anniversary Wedding..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers