Saturday, 28 May 2011

Rindu...

Apakah erti Rinduuu....?
Apakah erti Sayang...?
Apakah erti Cinta....?


Rindu adalah satu debaran di dlm hati...
Kdg2 terasa sakit...kdg2 membuatku tersenyum sendirian...
Seringkali bayangan wajahmu hadir di mataku...
Tiba2 kau hilang dibayangan lalu jatuh air mataku..
Itulah rasanya rinduuu..


Sayang adalah anugerah yg tak terhingga..
Perasaan yg mbuatku selalu ingin melihatmu..
bila dekat dgnmu aku bahagia...
mata bertentang mata timbul lah sayang..
Tidak pernah aku ingin menyakitimu..
Itulah sayang...


Cinta adalah satu persaan halus...
Terasa diri dibuai rindu apabila terasa sayang padamu..
Bak kata org mandi xbasah..Tidurku xlena..
Hanya terkenang dirimu sorang...
Hatiku tahu yang kau milikiku dan aku milikmu...
Apabila dua hati telah bersatu..
Rasa rindu dan sayang juga telah pun berpadu..
Disaat itulah rasa Cinta itu bersemi....


HANYA KAULAH YG SATU DLM SERIBU... 
AMAR MAARUF MD ZULKIFLI....!!

I LOVE U.....

Siapa Kawan Kita?? Siapa Lawan Kita???


Kawan VS Lawan


Kawan:

Apabila kamu dlm kesusahan, dia dgn sndirinya dpt mrasakan  kamu  sdg brmasalah tnpa kamu perlu memberitahunya.
√ Kata-kata yg keluar dari mulutnya tdk pernah akan meyakiti hati kamu biarpun menasihati ataupun mengkritik kamu.
√ Kawan yg baik akan gmbira lihat kamu gmbira dan akan sedih bila kamu bsedih…
  Kawan akan marah apabila mlihat kawannya dihina atau diumpat.
√ Agar kamu lbh jelas melihat sikap kawan kamu, kamu lihatlah diri kamu begitu sifat kamu seperti itulah juga sifat kawan kamu.


Lawan:

√ Bila kamu dlm kesusahan, dia akan menolong tetapi dlm masa yg sama akan mgambil kesempatan atas kesusahan kamu.
√ Dia tidak pernah menjaga perasaan kamu apabila berckp kononnya dia suka berterus trg namun hakikatnya dia suka melihat kamu disakiti.
√ Apabila kamu sdg brsedih dia masih mampu ketawa & bgembira, namun ketika kamu sdg bgembira dia seolah2 tdk suka dan sng hati.
  Apabila ada org yg mceritakan keburukan kamu dialah org yg plg seronok utk bcerita sama.
  Lawan kamu blh dilihat dr segi aspek keikhlasannya..biasanya org itu tdk pnh wujud sifat ikhlas dlm diri…


Tuesday, 10 May 2011

Ke Dunia Baru...

Alhamdulilah pada 8hb Mei 2011, aku selamat sampai ke Kota Kinabalu, Sabah bersama adikku Farah menaiki pesawat MAS MH2608..... Tepat jam 12.30 akhirnya pesawat yg kami naiki mendarat ke bumi sabah dgn selamat walaupun angin agak kuat....Tapi aku mmg xpuas hati btul kt pilot tue...mula2 pilot yg bawa dari kl-labuan...mmg teruk gler stail mdarat die...bengang je otak aku...sakit kpla..pas2 ingatkan da tkr pilot ok la skit.last2 pilot dr labuan -kk lg truk..detummmm bunyi kpal trbg tue mdarat..kecut perut weii....apa lg aku ng adk aku duk myumpah je xabs2..huhu..smpai kt bwh tguu bagasi plak..punya la lmbt gler...ermm tgu punya tguu akhirnya semua selesai..along aku da tggu kt dpn pintu airport..seronok jgk pgalaman tue...ermm...sblm tue aku nk cte skit ari terahir ng cik abg tersayang...die mmg layan aku btul2 mlm tu..bayangkan sbtu lps abs je keje trus die dtg amik aku n bekejar ke airport air asia amik adk lelaki aku dr sbg nk blik ke trganu...2 jam beb lama gler..farah kt blkg da mbuta da...pas amik anam g plak klia nk print tiket aku pg2 esoknya nk berlepaskan...
pas2 trus balik..benti kt kajang makan dulu...abs je mkn ktrg g putra beli tiket anam...pas2 apa lg jalan2 g karok ramai2 hehehehe....abg je trus plak berkeja anta anm ke putra..tguu lama gler...bas xdtg2..tiket kul 10.. 11.30 baru smpai sbr jelaa...pas anta anam abg aku ni anta la aku balik kerinchi...dlm kul 12/30 mlm gak la time tue....esoknya nk kuar kul 5.kcian abg aku..pnat die seharian...tdo bpe jam je demi aku kn..esok pg2 ktrg da bgun...abg aku nata aku ke klia..time nk tggl die sedih sgt la..tp sbb cover cun dpn farah aku tahan je sedih nie,,huhu....tp apa2 pon aku pcaya die syg aku sgt2 mcm aku syg die.. semoga kita kekal selamanya sygku...  

Hida Qistina Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
There was an error in this gadget

My Anniversary Wedding..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers