Tuesday, 26 July 2011

Cebisan Kasih: Ke mana Hilangnyer cik Siti??

Cebisan Kasih: Ke mana Hilangnyer cik Siti??

Ke mana Hilangnyer cik Siti??

Hehhehe...dh 2 hari berehat pnjg..mlm nie..aku nk story skit pasal kwn aku Siti Khairani..lama x dgr cte kn hehehe...pd kwn2 yg xbhubung ng die..i dpt info dr fb nyer die skrg keje kt kedah sbg cikgu tadika hehheehe.. makin cute gtu..rindu kt ct ng keletah lohgat kedah die tu....hehehe...

walaupun xbsama ng siti sampai akhir..knangan ttap ada ng die..cik ct nie manja sgt hehhehee...comel.... bile lg dpt jumpa kn..huhuhu...mgkn satu hari nnt kte pasti dpt jumpa lg...apa2 pon aku doakan ko bahagia di smping kluarga tercinta...sekarang pon nmpk muka ceria je..mgkn bahagia kn...Alhamdulilah....syg ct sokmo.... Ukhuwah Fillah....semoga memori kita bersama sentiasa dlm ingatan...

nie aku ada skping gbr terbaru die..share ng kwn2 ng rindukan die..hehhehe....


Sunday, 24 July 2011

Tibanya Ramadhan Al-Mubarak...


               Firman Allah Taala bermaksud:
               Wahai orang-orang yang beriman diwajibkan ke atas kamu berpuasa  
            sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu agar kamu bertakwa.
                          (Surah al-Baqarah: ayat 183).

Kawan2 sempena bulan yg bakal menjelma iaitu Ramadhan yg mulia...Aku nk kongsi sikit ilmu yg aku dpt dlm satu blog yg aku rase amat berguna utk renungan kita bersama..Harap2 dgn tersebarnya ilmu ini akan bertambah la keberkatan bt kita sebagai persedian tibanya bulan mulia ini...

Korang nk taw tak apa die keistimewaan bln mulia nie..kdg2 kita bkn xtaw tp terlupa jd jom sama2 kita ingatkn kembali ye...hehhee..Antara Keistimewaannya ialah:


1. Pintu Syurga Dibuka Dan Pintu Neraka Ditutup.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Apabila datangnya Ramadhan maka dibukakan pintu-pintu syurga dan ditutup pintu-pintu neraka dan dirantaikan syaitan-syaitan.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
2. Hanya Orang Yang Berpuasa Dapat Memasuki Pintu Syurga ar-Rayyan.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Sesungguhnya di dalam syurga ada satu pintu yang dinamakan ar-Rayyan. Orang-orang yang berpuasa sahaja memasukinya manakala orang-orang lain selain mereka tidak dibenarkan.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
3. Orang Berpuasa Bergembira Ketika Bertemu Allah Taala dan Berbuka.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Bagi orang yang berpuasa itu merasai dua kegembiraan iaitu apabila berbuka puasa dia gembira dengan berbuka puasanya dan apabila dia bertemu dengan Tuhannya dia gembira dengan ibadat puasanya.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
4. Bau Mulut Orang Yang Berpuasa Lebih Wangi Dari Kasturi.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Demi Allah yang Muhammad berada di dalam genggamannya bahawasanya bau mulut orang-orang yang berpuasa itu lebih harum baunya di sisi Allah daripada bauan kasturi.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
5. Diturunkan al-Quran al-Karim.
Firman Allah Taala bermaksud:
Bulan Ramadhan yang padanya diturunkan (permulaan) al-Quran sebagai petunjuk bagi sekalian manusia dan menjadi keterangan-keterangan yang menjelaskan petunjuk dan perbezaan (menjelaskan di antara yang benar dan yang salah).
(Surah al-Baqarah: ayat 185).
6. Amalan Puasa Dinisbahkan Khusus Kepada Allah Taala.
Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:
Allah Taala berfirman: Setiap amalan anak Adam adalah untuknya melainkan puasa. Ia adalah untukKu dan Akulah yang akan membalasnya.
(Riwayat Bukhari dan Muslim).
7. Malam Lailatul Qadar.
Firman Allah Taala bermaksud:
Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (al-Quran) pada malam kemuliaan (Lailatul Qadar). Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? Malam kemuliaan itu lebih baik dari seribu bulan. Pada malam itu turun malaikat-malaikat dan malaikat Jibril dengan izin Tuhannya untuk mengatur segala urusan. Malam itu (penuh) kesejahteraan sampai terbit fajar.
(Surah al-Qadr: ayat 1 hingga 5)

Hah,byk kn keistimewaan bln Ramadhan nie kwn2..Rugi sape yg xberpose kn..So, kita sbg org Islam, kne la pose jgn xpose taw...:)
SEMOGA KITA SAMA-SAMA DPT MELIPAT GANDAKAN AMALAN KITA UTK HARI AKHIRAT NANTI!!!....

Friday, 22 July 2011

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 4- Betty

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 4- Betty

Mengamit Kenangan...PART 4- Betty

Same x muka ktrg..hehehhee..mane satu aku yer,..hehhehe
Now turn aku cter psl Betty lak..hehhehe..die nie org slalu org tertukar....dr kipsas smpai le kt ukm..org kata muke kami nie sama hehhehe..kdg2 tgk ada gak iras2 hahahaha..perangai pon lbh kurang aku gak hahhaha..ms kt kipsas dulu kami xlah rapat sgt sbb blok hostel xsama..tp die selalu dtg bilik aku..lepak2 smbil borak2 dr situ kami agak rapatla..hehhehee....

So skrg kami dh blaja kt UKM..walaupun berlainan kos..die dpt dakwah sme ng ain cikun..aku sorg je kos bhasa arab..huhu...mule2 sedih gak tp skrg aku dh redho mgkn ada hikmahnyer kn..ermmm..berbalik pd cter aku ng betty nie..heheheh..byk yg lucu kt ukm nie..ktrg slalu bgaduh,merajuk dan sewaktu dgnnyer la hahahaha.. tp xlama pon plg lama sehari hahahha....kelakar je..cm budak2 tp tula hbgn kami..sweet kn..huhu..

Betty nie manja sgt..tmbh2 ng aku..ad ke die ckp aku ni suke mbebel mcm mak die..die ckp aku ie mak die kt hostel tlg la hahhahaha..aku aggap die dh mcm adk aku dh...tp gaduh2 tu besela...kwn2 aku sume adk2 aku..dh mmg aku plg tua dr diorg kn hahha...Aku arap hbgn aku ng die akan sentiasa berpanjangan selamanya...Love U BETTY !!!  muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh....

Sem dpn mgkn sem terakhir aku bersama kwn2 di hostel..arap2 dpt cipta kenangan plg manis sem dpn..huhu
Mana taknyer...sem 4 ktrg dh stat  praktikal..n aku myb dh xleh duk hostel. Sbb aku nk kawen dh.,..huhu..
Arap2 korg xlupa aku walaupun aku xde kt hostel dh..Betty pon kne jg diri berdikari,,jgn gduh2 ng cikun lg hehhee..cikun pon sme jg diri bek2 taw..pastikan kita ada kenangan manis sem nie..jln2 kt mane ye..hehhehee..Apa2 pon terjadi kita tetap sahabat selamanya..muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh...

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 3- Nieda @ Nidot

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 3- Nieda @ Nidot

Mengamit Kenangan...PART 3- Nieda @ Nidot

Maaf gbr sebelum & selepas bkn krana pjualan produk kecantikan
hehhehe..cume pjualan org je..jgn mrh nid..gurau je...hehhehe
sblm tu time kt kipsas & selepas after abs kipsas..tbuktikn
kwn aku makin cun hehehhe...
                    Ok kwn2 kalau smlm aku story psl cikun, mlm nie aku nk story plak psl nieda @ nidot      
                   hehehhehee....Tue plak nama glamour bg die.. Cik Nieda nie berasal dr Sabah..hehehehe..
                   First time jumpa seram gak aku tgk die mcm warak gler..hehhehehehe..ble dh knal rupenye otai 
                   cam aku gak.. Yg plg seronok Nid nie..die punya suara fuhh power cam jacklin victor heheehe
                   Aku, ain ng nida nie sama2 minat menyanyi...kalu dulu nasyid la skrg dh ubah selera skit hehe
                   Ktrg ada gak berangan nk bt album sama2. Xtaw la jd ke x hahahhaha....angan2 je ..

                   Nieda nie hepi gudlucky je orgnyer..asyik ketawa je..kalu tmbh aku ng ain mmg
                   kecoh la hehhee.... ktrg mmg rapat, suke sama2,sedih same2...cume dlm 2 or 3 sem akhir
                   ktrg rengang skit..xtaw la knape..mgkn sbb aku yg cpt trse hati kot..huhu..tp skrg ktrg still blik
                   cm dulu2 walaupon jrg jumpa still cntc ng fb nie...xputus la silaturrahim kami hehehe...
                     
                  Kalu korg nk taw skrg nie nidot dh kje taw..jd ustazah gtu kt sek rendah agama di area
                  subang,,hehhe alhamdulilah...die ckp skrg nk keje dulu baru smbg belajar..xpela aslkn die bahagia
                  Tu je yg aku selalu doakan utk ko Nid.. Tmbh2 ada abg yg sygkn die,layan mcm tuan puteri..
                  Xksh la apa org kata yg pntg ko bahagia Nid...Skrg nmpk die lebih matang dr dulu..hehehe
                  Satu peningkatan yg sgt2 baik..die pon dh makin cun skrg aku tgk..hehheehe..


                      Aku ada kongsi gbr die ng korg..hehhee.tgkla btapa cun kwn aku tue..hehhehe..aku ni
                      xcun pon..huhu..bersyukur ng apa yg ada kn..AKU SAYANG KO NIDOT !!!!!
                      HOPE KITA KAWAN BUAT SELAMANYA>>>!!!!!
                           
                  

Thursday, 21 July 2011

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 2- Ain @Cikun

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 2- Ain @Cikun

Mengamit Kenangan...PART 2- Ain @Cikun

Seterusnya....manusia kedua aku kenal di bumi Kipsas ialah...Ain @ Cikun hehehehe..ntah mcmana nama tue blh lekat kt nie hahahhahaa...tp best gak kn .... Ain nie aku byk gler knangan ng die...sedih,lucu,gembira cukup rase la katakan hahahahahaa.....apa2 pun trjadi kami still ferz until now..skrg sma2 blajar kt UKM walaupun kami dh xsama kos..tp still satu blok..tu yg seronok..hehehheehe..still kecoh mcm dulu2 gak hehhehee...

kalu nk cter memori aku ng ain kt kipsas byk sgt...tp kalu yg sdih tu plg aku ingt..salah paham antara aku ain ng nida..nida nie nnt aku cter psl die dlm post seterusnya hehhee...ntah mcmana blh jd gtu,,,nk slh kn sape pon xtaw..hahahhaaha...lucu kalu pk..ain nie berkeras xtgur aku...smpai satu sem gak ktrg xbtegur,..last2 ku la mgalah demi persahabatan hehheeh ce waaahh...

skrg kami still mcm dulu2..hahhahaa..nk taw story lg lucu..terjadi pd satu malam ain dtg kt blik aku (Kolej Keris Mas,UKM)...waktu tue aku ng baitil (akan didesribe dlm next post) ttgh syok2 layan kapoowwwww..hahhaaha...ain tanya: akak ada nk pesan apa2 ain nk turun bwh nie basuh baju...hhahaha aku tgk n ckp xde..hehhehee....sbb dok kusyuk layan cter kn..maklumla zizan hahhahahaa...die pon trun la ke bawah..aku pon xpk apa2 la kn..dh bese die pon trun sorg orait je..lgpon awal lg...xsmpai beberapa minit lbh kurng 10 minit la gtu..aku nie tgh ketawa tbahak2 tgk cter tu zizan pkai yg kt tengkuk tu kalu takut patah hahhahaaa....cik lah (akan didesribe kn) tpon  aku gtaw ain jtuh tangga..aku ckp btul ke..rase xcaye lak..hehhehehe..tp aku ng baiti trus begegas ke bwh..huhuuhu..mula2 rase lucu..last2 tgk ain xleh bangun.aduh syahdu ku rase..huhuhu..risau gak sbb time tu exam...hehhehehee..mjur bi..hahhahahaha...aku ng baiti trus menemaninya mnaiki ambulance hehhee..mjur ain xcdera truk...tp merasa la pkai yg kt tengkuk tu mcm zizan pkai dlm cter yg aku tgk hahhhahahaha....tu yg xblh tahan sgt nk gelak.....tp ain kuat siap blh lg g exam..hehhhee...sempat lg ktrg semadikan time tu ng gbr hahhahaa..gbr tue xleh la nk share  la nt ain marah hehehhehehe....

Tula serba sedikt kenanagn bersamanya..walau apa pon yg trjadi kenangn kita xkn pnh aku lupakan...tmbh2 kt kipsas...hehehehhehe byk sgt yg seronok...hehehehehehhee...time2 tibe nk pose ni kn lg la rindu waktu dulu2..huhuhuhu..hope kita akn trus bersahabat sampai ble2 AMIN....semoga ko sntiasa bahagia...muaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh...syg ko ain.......hehhe

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 1-Lisa

Cebisan Kasih: Mengamit Kenangan...PART 1-Lisa

Mengamit Kenangan...PART 1-Lisa

Wah ble tgk ain pos kata2 syahdu kt wall fb aku..rase nk menulis plak psl kwn2 tersayang aku...kalu nk cter psl kenangan kt kipsas nie mmg xabs satu hari huhu....So, kena adil la kn..firstly  manusia yg aku kenal di bumi Kipsas adalah Lisa..Nama penuhnyer Wan nurlisa Wan Nasaruddin....berasal dr jeratut phg..hehhehehe..plg cumil die sebut jerantut.....len dr yg len...hhehhehee...

Citer psl lisa nie..mula2 aku kenal die kes tersigung bahu je..hahhahaa...trus aku dgn automatiknyer aku tnya ko kumpln bpe...last2 same kumpln plak..dr situ ktrg kwn..same blok lg tue kn..hehhehhee...rindu kenangn orentasi tue...abs je orentasi lg la rapatkn satu kos satu kelas lg ..hehhehhee..cik lisa kita ramai peminat..tp die setia orgnyer..hehhehehe...jeng2...bertuahnyer kn hehhehe...

byk2 kenangan ng lisa nie plg xleh lupa ble time die bt air..hahhahhaa..bapak manisnyer...tp ktrg batai jgk hahahhaa....time ktrg mkn tghari ktrg akan wat air satu jug...mmg seronok abs la...mkn ramai2...
time pose lg sronok..ble msk lam rice cooker...hahahha biarpon sardin tp Ya Allah nikmatnya..hhehehheehe

byk kenangan len sbnarnyer tp xabs kalu nk cter kt sni hehhehhee...so aku ltk la gbr2 aku ng die sbg knagn terindah ng lisa di kipsas....muaaaaaaaaaaaaaah rindu ko lisa...

Monday, 18 July 2011

Cebisan Kasih: Best Memories Part 1- Hamduna adik bilik ku..

Cebisan Kasih: Best Memories Part 1- Hamduna adik bilik ku..

Best Memories Part 1- Hamduna adik bilik ku..

Mlm ni aku nk story skit psl adk blik aku yg sterusnya..hehe..namanyer hamduna, org perlis.. jauh merantau ke phg utk belajar..die nie mmg keras kpala..degil..aku pon apa lg jd mcm mak die la membebel kt die..hehhe bkn benci tp syg..xnk adik trus leka je...hehheehe skrg die dh pon btunang..diam2 je hahaha..xlma lg nk kwen dh tue...apa2 pon org doakan duna sntiasa bahagia dgn apa yg duna bt skrg..miss u sis...memori bersama xkn ku lupakan,..ktrg xbyk gbr bersama..aku ada tjumpa satu je gbr dlm simpanan..huhu,..

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 4- Latest weeding: Fae & Kamil

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 4- Latest weeding: Fae & Kamil

Hari Bahagia Part 4- Latest weeding: Fae & Kamil


YG plg terhagat skrg..Sahabat ku Faezah salleh nie...baru je jd raja sehari..hehehehe...seronok btul die..Fae nie kwn aku kt marsah dulu..skrg berjumpa blik di UKM heheheh jodohkan...Nk cter psl fae ng abg kamil die nie..mmg best la time aku kt jb dulu, aku la meneman setia die ke cc..nk cuci gbr la.email la..maklumlah cik abg blja mesir..selalu gak gaduh2 manja aku tgk..tp jodoh diorg kuat akhirnya bersatu mengikat ikatan suci..alhamdulilah...aku doakan korg bahagia selalu....

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 3- Adik Angkatku Jannah

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 3- Adik Angkatku Jannah

Hari Bahagia Part 3- Adik Angkatku Jannah

Seterusnya adk angktku Jannah....aku knal die ms aku dh bhenti pon blja kt kolej hafiz...gara insiden silap org hehhhee...last2 die mtk jd kakak die ok on je...jumpa xselalu pon tp i luv her like my sis...maklumla die nie anak sulung kn,..ada satu ari die gatw aku die nk kawen...so aku xtawla sape bakal suami die nie..Last2 tgk gbr..rupenyer hadi Seniour aku kt marsah dulu hehhehe..kalu dh kata kebetulan tu kn..hehhehe..jodoh Tuhan tentukan hehhehe...sekarang adkku dh sarat pon mgandung anak first...hehehe aku doakan diorg bahagia hingga akhir hayat..semoga adk sht dan selamat melahirkan ank yg comel...xsbr nk dpt ank sdare angkt ehehheehe...love u dik..nie gbr kwen diorg....

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 2- Bayaani..

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 2- Bayaani..

Hari Bahagia Part 2- Bayaani..

Seterusnya sahabat aku yg kdua...Noor bayaani...lama btul xdgr cter...tup2 dgr2 dh kwen rupanya..mgikut jejak langkah Aida jgk hehhee...Bayaani nie duk sebelah katil aku dan aida..so ktrg suke la myakat die..hhehheee..skrg die da keje jd cg kt kelate..kwin pon ng ustaz,,..alhamdulilah...semoga bahagia hendaknya..menjadi isteri yg solehah insyallah amin,..hehehehe...ada dua kpg gbr yg aku amik kt fb die..tgkla ye..hehehehe..

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 1- Aida & Adam

Cebisan Kasih: Hari Bahagia Part 1- Aida & Adam: "to"

Hari Bahagia Part 1- Aida & Adam


ari nie aku nk story psl hari bahagia kwn2 aku...seronok kn org dh kwen..abg ada kt sebelah hari2...kalu ms bercintun dulu,duk rindu-rinduan sbb xdpt tgk hari2 tp skrg tiap2 ari blh tatap..lg bertambah syg...hehhehe.. ok story kita skrg psl my fenz kt kipsas..kwn sebilik aku,Nor Aida Bt Ramli....Die ni kalu dulu cter je psl kawen no 1 geli hahhhaa..last2 diela yg kwen awal...psgn die nma adam....dulu diorg nie asyk bperang je..yg jd mangsa aku la sbb cik aida nie duk atas katila aku hhaaaahhaa..tp bak kata org dah jdoh xkemana...gaduh2 manja la katakn hehehehe....Sekarang Aida dh pon mengandung..Tahniah Aida,semoga ko jd ibu yg mithali serta isteri yg taat..Amin....nie ada satu gbr kawen aida nk kongsi ng korg...hehheee

Hida Qistina Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
There was an error in this gadget

My Anniversary Wedding..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers