Tuesday, 25 October 2011

Seronoknyer jalan2 cari mkn..hehehehe

     Wah kenyangnyer perutku...habis la diet uwaaaaaa...hahahhahaa....tp xpe...seronok dpt kua ng fiza, farah and saera...bkn selalu kn dapat mkn same2 gini..nnt aku da kawin asyik bekepit ng abg la jawabnyer,..hahhahaaha..gatai kn..kui2...


    Ktrg berempat mkn kt area bangi jer..restoran caiyo namanyer..first time pegi tp not bad ler..byk mknan...fizah layg cdgkn tmpt tue...katanya kerang bakr sodap..aku mmg da favorite dh ng kerang bakar nie apa lg..nyum2mmmm.....best tul....


   Sampai la ktrg ke detinasi... cari port cun2 skit...trus order....mcm2 ler..tomyam ler, telur dadar sekali ng nasi lak..yg best sup daging fuhhh mmg sodap ler....tunggu lama la gak..mkanan sume sampai...tmbh2 yg awal dpt kerang mmg xsmpt nk tgkp gbor kerang sume da licin..lapar sgt hahahaha..lucu tul...sampai ada tragedi,..malas nk citer hahhahaa...nnt ada yg marah hahhahahaaa....


   Makan punya sedap smpai xprasaan lak jam dh kul 10 lbih...so time to back...hehhehe..ktrg pon balik bilik masing2 dgn muka kenyang xterkata..tp sempat gak ktrg posing2 td..hhehehe...


    This memories akan aku kenang sampai bile2....xtaw lerr bile lg dpt kuar ng korg...sayang korg muaaaaaaaaaaahhhh.......    :) 

Sunday, 23 October 2011

Mengamit Kenangan...PART 5 Cik LAh

   
Cik Lah yg Cumil.... ;)



 Hello blogger...hehehhee..apa kbr?? aku nk smbg balik siri mengamit kenangan nie.... so my stories today about Cik Lah... Gadis dari negeri kelantan... Rantau panjang tempat barang bebas cukai..hehehhee...kat situ aku nk g beli brg2 kwin nnt..hhehehe....

  Cik lah kwnku dr kipsas jgk sbb tue die tersenarai dlm siri mengamit kenangan nie...hhehehee...cik lah yg comel nie namanya ramlah bt ibrahim...aku panggil die cik lah jer.... umur die 24 thn..so aku ng die mmg masuk sgt ler kan..walaupun aku ni expired umur skit dr die,,,tp setahun je kot hahhahaa....

   Die pon salah sorg tempat luahan isi hati aku...thanks ler sbb sudi jd bantal aku time aku sedih hehehhee....skrg die pon blja kt ukm gak..tp kos berlainan..die amik usulludin & falsafah..HEBAT bak kata ustaz fadhli..hehehhehe,,,,walaupun lain kos ktrg tetap rapat cm dulu2 kt kipsas...dh namanya satu kolej & satu blok..kui2..

   cik lah sem nie duk satu bilik ng ain...mmg gempak lerrr....kalu roomate aku blik bilik diorg ler aku check in sehari dua hehhehee....tp skrg roomate aku da insaf...jd aku jrg la check in hahahhaa... kdg2 aku lepak2 tgk citer jela...bt pgetahuan korg cik lah nie la tmpt sponser cite tbaik kt blok aku....tmbh2 cter korea...perhg...xblh bla beb..pantang ler ada citer baru mmg abs ler kne rembat ng aku hahahhaa...

Gambar time Dinner KKM...hehhee sweetkn??
   anway thanks  la cik lah sbb sudi jd kwn aku..arap2 hbgn kite akan kekal hingga akhir hayat aku...sayang ko sgt2....muuauauuauauaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh...... ( ", )





Fiza & Farah Penemanku di Ukm....

Gambar dlm kuliah hahhaha...
siap kena marah ng fiza sibuk nk bergambar sgt....
yg tdung hitam Fiza.. yg tdung biru cair Farah..
yg tdung biru pekat aku laa hhehehehe...


     Semester 3,ni la sem yg pling tension bg aku..maklulah dh dpt modul pengkhususan aku...korg taw kn aku ni tpksa masuk kos arab nie..huhu...pd mulanya aku ras ok ckit sbb budget2 aku dpt la modul sejarah..aku mmg minat sgt ng sejarah..tetibe,guey dpt modul bahasa...

    Nak nangis xkuar air mata dh...nk gelak pon xde mood...time tue aku tgk ramai ler yg bengkak2 mata xdpt apa yg diorg.. tmasuk ler my sis mate aku hehehehe...tp aku pelik aku wat bodoh jer ng apa yg aku dpt...huhu ..       


         Aku ni bkn xsedih cume tetibe rasa redha jer..yela kalu aku nangis pon Puan MAheram xkan tarik balik nama2 tue..mungkin da rezeki aku kn...aku pon terus jer daftar subjek bahasa dgn pasrahnya...

    Masa tue aku jumpe geng2 bahasa termasuk la fiza and farah....masa sem 1& 2 aku xsmpt nk rapat sgt ng diorg hehhehee...ms tue member kamcing aku ipah & ubaiy...disbbkn ptukaran modul dan sbgnya...aku xleh la nk kamcing ng diorg cm dulu...So aku dpt la member baru aku dua org nie....aku ni no hal jer...org peramah cam aku ni campak mane2 sekejap je dpt kawan..hehehhehehe

   Nak citer psl farah nie....Full name die farah alwani bt osman...bdk kepong..kalu blh nk balik jer tiap minggu cian aku asyik kene tinggal..huhu...farah ni muda setahun jer dr aku..tp fun la kawan ng die coz umur xbyk beza so sng ler memahami aku....Paling best time mgusik die sbb farah agak penakut jgk hehhehehe.... mula la muka die cam nmpk hantu hahahhaa...bile tanya die mesti  jawab : "issshhh kak jgn la ckp" come tul ayat die hehheheee.....die nie ng saerah sis mate aku mmg xbpe ngam keje nk bercakaran jer..tp ala2 manja la gitu...ada jer celoteh diorg nie...hehehhehe...tula farah..

  Ok, skrg nk story psl fiza lak...Fiza ni umur die sama ng aku...sama otak giler2 cam aku gak la...mmg kalu dilayan abs la...yg tutup telinga mestilah si saera ng farah hahahhaa...nasib korg laaa..... fiza nie org kelate.... pasir mas xslp...sbb tu come...arap2 lepas aku kawin die akn ikut jejak aku plak..hehe... fiza ni mmg kwn baik si farah sejak dr kuis lg...hehhehe so skrg aku la jg pengacau antara diorg berdua..aku xpeduli...nk kacau gak hahhahaa....

    Hidup aku di UKM skrg tak terasa sunyila sejak diorg ada dlm hidup aku..diorg kwn yg baik..sgup jd tempat luahan aku hehhehehe....thanks korg...tanpa korg mungkin sem 3 akan jd sem kejatuhan aku...tp dgn adanya korg aku lebih bersemangat nk study...nk naikkan pointer semester nie...hehehhee....INSYAALLAH...

 Syg korg....muaaahahahahahhahaa.... :)  

Saturday, 22 October 2011

My sis My Romemate...Saera @eira....

My Romemate...Saera....
    Now, turn my romemate stories... aku berkenalan kali pertama ng die pd thn 2010...awal2 masuk ke UKM.... die romemate aku since semester 1 lg..yg syok..kami nie satu kos..Arab & Tamadun Islam...Gempakkan??... first time aku tegur die, nk xnk je die jwb..aku relax lg sbb mgkn die malu or terkejut..maklum la aku ni mmg peramah kn ...


    So, after genap seminggu aku stay ng die lam bilik..ktrg xbyk bercakap...sdgkn ktrg satu kos...tp g clas asing2...kdg2 aku tgl sowg2 je kt bilik..mjur la aku ada geng2 kipsas yg duk satu blok ng aku..huhuhu..jd xsunyi la aku...dlm bilik ktrg still xbckp...aku da mula pelik ng die..aku tanya takut2 die ada pblem ke..die diam je..huhuhu..lomah....




      Smpai satu ms aku kena wat asgmnt ng die...aku da risau la sbb die xnk bkomunikasi ng aku...huhu....aku cari buku sowg2....ari mggu die selalu blik...ssh aku nk ajak wat keje..aku mula nk marah..huhu..last2 aku ambil insentif bwk hal ni ke ustazah..bkn apa kot die ada pblem xmau cter ng aku die leh story ng ustazh ke kn..hehe...Ustazah Asyikin....Die la menjadi org tgh ktrg..lucu2...


    ktrg duk bertiga lam bilik msyuarat time tue...bermula la sesi pertanyaan..die nmpk sedih jer...lam ati aku berbisik la..jahat gak aku kn..huhu...tp aku xtaw da cne nk bkomunikasi ng die huhuhu...arap2 hbgn aku ng die baik pasni..pas ustazah tanya...aku minta izin keluar la..xsdp duk lama2 ng keadaan die gtu..air mata aku pon da nk mgalir..huhu...


   Masa tue aku baru taw die ada pblem family...huhuhu..so...aku mcm rase kejam gak la wat die gtukn..tp sekurang2nya aku taw apa punca sbnar die kn...Sejak ari2 aku ng die da mula rapat...skrg da semester 3 pon..ktrg still romemate hehehhee....


    Orang kata gaduh2 sayang jer.... Skrg die da jarang balik..ada la masa ktrg nk beborak..hehhee...tp sedihnyer sem dpn aku tpksala bpisah ng die..aku da nk kawin kena la duk luar huhu....cian die....hlg romemate...tp aku arap die dapat suaikan diri ng org len cm aku..hehhehe....


 Tula die saera...adik bilik ku..,hehehehe...kalu dulu ktrg xblh bkomunikasi..skrg kalah bertih jagung bila ktrg berborak..hehhehee....betul la apa yg berlaku ada hikmahnya.... hargailah saat2 manis selagi sahabat tue masih bersama kita... :)


Love u saera cyg..hhehehehehehehe.....muaaahahahhahaa.......







Cebisan Kasih: i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

Cebisan Kasih: i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

i MISS MY fAMILY aND MY BABIES....

my Mia..mama miss u...
sO LONG tIME NO SEE YEAHH..... skrg aku da kt UKM...hidup ku sgt bz skrg..keje xbenti2 ada.. mana x nyer tanggungjwabku semakin bertambah2 huhu...agsmnet byk..presentation da ada yg selesai..rasa senang ati la skit....but i really miss my family at Sabah..huhu....Tmbh2 my babies Mia And Debab aslo xlupa kt syaza wijdan..huhuhu...xlama nk jumpa die minggu dpn..sowi cik anim xcare kt wijdan ye...tp still ingt di hati taw..gmbr korg sume ada kt dashboard nie..xcaye tnya cik yah tu huhuhu...muaaahaaahhaa...
my adik gemuk...mama miss u...

Mama miss u a lot kakak & adk gemuk....muaaaaaaaaaaaaahhhhh...Also my Esternal Cik farah ngek ngok..huhuhu......bila dpt jumpa kakak ku cyg...kakak ngiss yerr,,cian kakak...muahhhhhhhhhh rindu taw...huhuhu....

my wijdan..miss u alot....long time not see u...
see u tommorow :)
Begini la hidup kita sbg student..ermmm...mana xnyer aku sem dpn nk wat latihan industri.... dh dpt tempat..tinggal nk wat surat jer..nnt aku bermula kerjaya ku sbg reporter Arabic...rasa berdebar sbb blum ckup ilmu di dada..Namun aku perlu kuatkan semangat..huhu....sem ni dan sem dpn la ms aku nk kukuhkan ilmu nie... aku taw rezeki ada kt luar..ni peluang aku..korang doakan aku yer..huhu....

sem ini mcm2 peristiwa berlaku..tak taw bile nk citer...masa pon xde nk cter..insyaallah ada ms aku story all episode in my life ok... :)

Hida Qistina Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
There was an error in this gadget

My Anniversary Wedding..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers