Thursday, 9 August 2012

Manisnya Ikatan Perkahwinan...

5 Febuari 2012... Tarikh keramat perkahwinan kami....
My Sweet Hubby, Love Him So Much..
Tarikh yg dipilih bukan sahaja tarikh kami menyambut ulang tahun perkhawinan kami tetapi turut meraikan hari keputraan baginda Muhammad SAW... Tarikh yg cukup baik bagi kami... 

Tahun depan genap la setahun kami bergelar suami isteri, kalu nk ikut kelendar islam kami akan smbut pd 24 Januari 2013... sbb tu la tarikh Maulidur Rasul mengikut kelendar hijrah... Sambut dua kali la yer.... 24.01.13 & 05.02.13.... Alhamdulilah... Syukur Pada Mu Ya Allah Atas Kurniaan dan RahmatMu kepada kami...

Ramai yg akan bertanya, apa perasaan lps kawen? macamana tanggungjawab sebagai isteri, dlm ms yg sama aku sebagai student?....  Aku hanya akan tersenyum, dugaan mmg banyak, mane blh kita lari dr dugaan kn... tp samada kita sabar atau tidak itu sahaja persoalannya... Selain dr itu, suami jg memainkan peranan penting utk isteri yg msh belajar, kesabaran dr suami jg amatlah penting...

So, kalu dua2 ada sifat kesabaran yg tinggi, insyaallah dugaan yg datang tidak akan memberi kesan yg buruk pd hubungan tue,.. macam my hubby, die sgt sweet dan memahami tugasku sebagai student.. tp itu
xbermakna aku blh lari dr tanggungjawabku , hehehe... 

Kalau korg nk taw apa yer rutin hidupku, selepas bergelar isteri... pg mesti bagun awal plg lewat pukul 6 la... hehe, nak taw kenapa? sbb my hubby nie suke makan masakan aku..tiap2 hari mesti nk bawa bekal g opis katanye makanan disekitar opisnyer xsedap berbanding masakan isterinya..hehe... so is my duty too cook for him everyday...rase2 cmne korang pulak..

Itulah salah satu perbezaan hidup ku after kawen dan sebelum kawen... hehe..kalu dulu clas kul 8.. bagun solat subuh blh lelap balik kul 7 baru bangun bersiap kn..dh kawen tabiat burukku berubah,...alhamdulilah..Mula2 mmg ssh la kan nk biasakan tp kalu kita pk itu tanggungjawab kita, insyaallah  
ikhlaskan hati pasti boleh...

Ok, apa lg yer perbezaan yg dpt aku rase lps kawen,..ermmm... kalau dulu rindu-rinduan pd lelaki hukumnya haram tp kini alhamdulilah, celik mata org yg kita rindui ada disebelah..bertapa nikmatnya sebuah perkahwinan... hati tenang... melayan kerenah suami yg sgt nakal dgn gurau tawanya...

Apa yg korg kne taw lps kawen lelaki yg menjadi suami kita tetap akan ada tabiat nye mcm kita...tp kita sebagai isteri kena bersabar dan pandai ambik hati suami...maksudnye disini... lama mana pon kita kenal die lps kawen barulah kita akan tahu peragai sebenarnye hehe... takut x?.. jangan takut, sbb kita sebagai perempuan telah diberi keistimewaan utk mengatasinya... jgn ikutkan emosi pastinya binasa..hehe.. so taganinya dgn berhemah....pasti ada jalannya...

Next, apa lg yg berubah... sebelum ni aku g kuliah nek bas tp skrg hari2 abg hantar g kuliah...hehhe
Balik abg amik, kalu kelas abs awal tue aku melepakla bilik baiti hehhe...begitu rutin hidupku.... balik  rumah bermulah rutin aku sebagai isteri pulak, memasak untuk suami ku... berkemas rumah apa yg patut, kdg2 xsmpat nk ulangkaji aku dh terlelap hhehe..bezanya kalu time bujang2 dulu aku selalu tido lewat tp bile dh kawen ni awal je aku tido...

Paling sweet time study utk exam, kalu dulu aku bangun sowg or bersama roomate tersayang tp kini ada yg teman aku study dan siap buatkan aku air utk aku study hehee...walaupun my hubby tu teman smbil terlena disebelah..hehe...

My Hubby nie xla cerewet dan sangat2 memahamiku...tu yg buat aku syg sgt dgn die.... Semoga Jodoh ku dengannya berpanjangan hingga ke Syurga.... Amin... :)
Semoga Ikatan Kasihku Bersamanya hingga Ke Syurga... 












2 comments:

Hida Qistina Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!
There was an error in this gadget

My Anniversary Wedding..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers